Zece scurtmetraje şi un documentar de la NY Portuguese Short Film Festival vor fi prezentate la cinema Elvire Popesco din Bucureşti, pe 5 şi 6 decembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

NY Portuguese Short Film Festival se află la prima ediţie în România, dar are la activ şase ediţii, organizate de Arte Institute, simultan în New York şi Lisabona.

În 2015, NYPSFF a fost prezent în 29 de oraşe din 15 ţări ca SUA, Portugalia, Marea Britanie, Australia, Republica Populară Chineză, Brazilia, Africa de Sud, Polonia, Germania, Canada şi Senegal.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

Proiecţiile vor avea loc la Cinema Elvire Popesco, de la ora 19:00, iar filmele vor avea subtitrări în limba română şi în limba engleză.

Prima zi este dedicată scurtmetrajelor, iar pe 6 decembrie va fi proiectat documentarul ”Portughezi din Soho”, de Ana Miranda (SUA, Portugalia, 2016).

Filmul spune povestea emigranţilor portughezi care au ajuns în SoHo după cel de-al Doilea Război Mondial. Documentarul dezvăluie istoria acestui cartier situat chiar în inima oraşului New York. Coloana sonoră a filmului poartă semnătura artistei Rita RedShoes, iar scriitorul José Luís Peixoto este autorul şi naratorul replicilor din film. 

Accesul la proiecţii este liber, în limita locurilor disponibile.

Evenimentul este organizat de Arte Institute în colaborare cu Asociaţia Fala Português!, cu sprijinul Institutului Camões pentru Cooperare şi Limbă Portugheză, Ambasadei Portugaliei la Bucureşti şi al Institutului Francez din Bucureşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.