Actorul Willem Dafoe, un vizitator frecvent al covorului roşu la Festivalul de Film de la Veneţia, a fost numit luni director artistic al departamentului de teatru al Bienalei de la Veneţia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dafoe, care locuieşte lângă Roma împreună cu soţia sa italiană, a declarat că numirea a fost o surpriză, dar că s-a "născut în teatru" şi s-a format iniţial ca actor de teatru, scrie AP. 

Într-o declaraţie emisă de organizatorii Bienalei, el a spus că programul mandatului său 2025-2026 va urma propria sa dezvoltare, "un fel de explorare a esenţei corpului".

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Dafoe a co-fondat compania de teatru The Wooster Group în 1977 la New York şi a jucat cu aceasta timp de aproximativ 20 de ani. El este cunoscut mai mult pentru cariera sa cinematografică, inclusiv ca om de ştiinţă în rolul Bella al Emmei Stone în filmul "Poor Things" al lui Yorgos Lanthimos, care a câştigat Leul de Aur la Festivalul de Film de la Veneţia de anul trecut.

Willem Dafoe a jucat în peste 100 de filme şi spectacole de teatru şi a fost nominalizat de trei ori la premiile Academiei Americane de Film, pentru rolurile din „Platoon”, în 1987, „Shadow of the Vampire”, în 2001, şi „The Florida Project”, în 2018. El a câştigat două premii la gala Los Angeles Film Critics Awards, şi câte un trofeu al New York Film Critics Circle, National Board of Review, Independent Spirit. Din palmaresul său face parte şi un Urs de Aur onorific, acordat de Berlinală pentru întreaga carieră. La Festivalul de Film de la Veneţia 2018, el a fost premiat pentru rolul din „At Eternity’s Gate”, de Julien Schnabel.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.