Ringo Starr, The Rolling Stones, The Jacksons, Bruce Springsteen, Billy Idol, Lenny Kravitz, Stephen King, Alyssa Milano, John Stamos, George Takei, Carole King şi Russell Crowe se numără printre vedetele din muzică şi industria de la Hollywood care i-au adus un ultim omagiu cântăreţului şi chitaristului Chuck Berry, o legendă a muzicii rock and roll, prin intermediul unor mesaje publicate pe reţelele de socializare.
Cântăreţul şi chitaristul american Chuck Berry a murit sâmbătă la vârsta de 90 de ani într-o suburbie a oraşului St. Louis.
La puţin timp după ce vestea despre decesul legendarului artist american a fost dată publicităţii de autorităţile din statul Missouri, numeroase vedete din industria muzicală şi staruri de la Hollywood i-au adus un ultim omagiu prin intermediul unor mesaje publicate pe reţelele de socializare, în care au lăudat talentul lui Chuck Berry şi influenţa acestuia asupra mai multor generaţii de muzicieni.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Contul de Twitter administrat de fundaţia lui John Lennon a publicat o frază celebră rostită de fostul solist al trupei The Beatles în 1972: ”Dacă ar trebui să găsim un alt nume pentru rock ‘n’ roll, atunci ar trebui să îl numim Chuck Berry”.
Ringo Starr, toboşarul trupei The Beatles, a publicat şi el un mesaj pe Twitter: ”Odihneşte-te în pace. Pace şi iubire, Chuck Berry, domnul muzicii rock 'n' roll”.
”Chuck Berry. Poate cea mai influentă personalitate din întreaga istorie rock 'n' roll. Muzica şi influenţa lui vor rezista pentru totdeauna”, a scris pe aceeaşi reţea de socializare cântăreţul şi actorul Huey Lewis.
Bruce Springsteen, un admirator declarat al legendarului muzician de culoare, a spus: ”Chuck Berry a fost cel mai mare practicant de rock, chitarist şi cel mai bun şi mai pur compozitor de rock 'n' roll care a trăit vreodată”.
Trupa The Rolling Stones i-a adus şi ea un omagiu legendarului artist american: ”Membrii trupei The Rolling Stones sunt profund întristaţi de vestea morţii lui Chuck Berry. A fost un adevărat pionier al muzicii rock 'n' roll şi o sursă majoră de influenţă”.
Grupul The Jacksons, o legendă a casei de discuri Motown, a publicat următorul mesaj pe Twitter: ”Chuck Berry a combinat stilurile blues şi swing într-un fenomenal rock 'n' roll de început. În muzică, el a avut una dintre cele mai îndelungate influenţe. Îţi mulţumim, Chuck”.
Actorul George Takei: ”O legendă a plecat dintre noi. Jumătate dintre artiştii rock 'n' roll de astăzi nu ar cânta dacă Chuck nu ar fi fost acolo, pe scenă, la început”.
Mesajul ”RIP Chuck Berry” (”Odihneşte-te în pace, Chuck Berry”) a fost publicat de mai multe vedete din industria de divertisment, precum Billy Idol, Carole King, Russell Crowe şi Bruno Mars.
Scriitorul Stephen King a publicat şi el un mesaj pe Twitter: ”Chuck Berry a murit. Această veste îmi frânge inima, însă 90 de ani nu-i deloc rău pentru rock and roll. Johnny B. Goode pentru totdeauna”.
Actriţa Alyssa Milano a reacţionat şi ea pe Twitter: ”Odihneşte-te în pace, Chuck Berry. Ai schimbat muzica. I-ai schimbat pe toţi aceia care ţi-au ascultat muzica. Îţi mulţumim”.
”A fost unul dintre cei mai subapreciaţi textieri”, a scris pe Twitter actorul John Stamos.
Cântăreţul country Keith Urban a scris: ”Odihneşte-te în pace, Chuck Berry! Îţi mulţumim pentru poezia, pasiunea şi rezistenţa ta! Go Johnny Go”.
Lenny Kravitz: ”Ura, ura, pentru Chuck Berry! Niciunul dintre noi nu ne-am afla aici dacă tu nu ai fi existat. Rock on, frate!”.
Chuck Berry, născut pe 18 octombrie 1926, a fost un cântăreţ, textier şi chitarist american, considerat un pionier al muzicii rock&roll. Într-o carieră care s-a întins pe durata a şapte decenii, muzicianul american a rafinat muzica ryhthm and blues, îmbogăţind-o cu elemente distinctive, care au ajutat rock&roll-ul să devină un stil muzical independent, folosind versuri care vorbesc despre adolescenţă şi consumerism, solouri de chitară şi elemente acrobatice în timpul concertelor. Printre cele mai cunoscute piese ale sale se numără cântece precum ”Maybellene” (1955), ”Roll Over Beethoven” (1956), ”Rock and Roll Music” (1957) şi ”Johnny B. Goode” (1958).
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.
Citește și...