Un grup de investitori condus de Maria Contreras-Sweet, un fost oficial din administraţia Barack Obama, se află în negocieri exclusive pentru a cumpăra compania Weinstein, pentru aproximativ 500 de milioane de dolari, scrie Reuters.
Potrivit unei surse anonime citate de Reuters, prin această ofertă, grupul se angajează să preia toate obligaţiile legate de operaţiunile comerciale, va investi în companie şi îi va plăti datoriile de 375 de milioane de dolari.
Sursa citată de Reuters a precizat că noua companie va fi condusă de o echipă de investitori şi de un consiliu director din care vor face parte în majoritate femei.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
The Wall Street Journal a fost prima publicaţie care a scris despre aceste negocieri, marţi, menţionând că această companie ar putea fi vândută pentru aproximativ 500 de milioane de dolari, potrivit unor persoane apropiate acestor discuţii.
Weinstein Company caută un cumpărător sau o soluţie de finanţare salvatoare încă din toamnă, în timp ce studioul continuă să întâmpine dificultăţi după izbucnirea scandalului sexual în care este implicat fostul copreşedinte, Harvey Weinstein, care a părăsit compania în urmă cu trei luni.
În noiembrie, Contreras-Sweet a înfiinţat un grup de investitori care au oferit 275 de milioane de dolari pentru Weinstein Company.
O altă sursă apropiată negocierilor a declarat pentru Reuters, marţi, că această ofertă este o variantă îmbunătăţită a celei iniţiale.
În această lună, Killer Content Inc, casa de producţie de film care a făcut un parteneriat cu regizoarea de documentare şi filantroapa Abigail Disney pentru a încerca să achiziţioneze Weinstein Company, a transmis că declararea falimentului ar putea fi cea mai bună alegere pentru acest studio aflat în dificultate.
Lions Gate Entertainment Corp a făcut, de asemenea, o ofertă pentru unele dintre activele companiei. O altă ofertă a fost făcută de compania Miramax, cu sediul în Qatar, fondată de Harvey Weinstein şi de fratele său, Bob Weinstein, care au vândut-o ulterior şi au părăsit-o pentru a înfiinţa compania Weinstein.
Scandalul „Weinstein” a început pe 5 octombrie, după ce The New York Times şi The New Yorker au publicat articole în care mai multe femei îl acuzau pe producător de hărţuire sexuală. Între ele, Ashley Judd, Gwyneth Paltrow şi Angelina Jolie, Cara Delevingne şi Salma Hayek, fotomodele şi angajate ale lui Harvey Weinstein. În plus, alte femei, între care se numără Rose McGowan, îl acuză de viol.
Harvey Weinstein a negat acuzaţiile, spunând că toate relaţiile sexuale pe care le-a întreţinut au fost consimţite.
Producătorul a fost concediat din Weinstein Co., după ce anunţase că se retrage pentru o perioadă nedeterminată de la cârma firmei pe care a înfiinţat-o împreună cu fratele lui, Bob. Harvey Weinstein a demisionat apoi din consiliul de conducere al companiei.
Soţia lui Harvey Weinstein, Georgina Chapman, cofondatoare a brandului de lux Marchesa, a anunţat, pe 10 octombrie, că se desparte de producător, pentru „acţiunile sale de neiertat”.
BAFTA (British Film Academy of Film and Television Arts) i-a retras producătorului statutul de membru. În plus, consiliul Academiei de Film Americane a votat „cu mult peste majoritatea de două treimi care era necesară” pentru ca lui Harvey Weinstein să îi fie retras titlul de membru. El a fost dat afară din rândul membrilor Sindicatului Regizorilor Americani (DGA) şi ai The Television Academy.
Potrivit unui raport publicat de The New York Times, Harvey Weinstein şi-a acoperit comportamentul de prădător sexual timp de mai multe decenii cu ajutorul unei reţele de complici, între care s-au numărat jurnalişti de la publicaţia tabloidă National Enquirer şi reprezentanţi ai Creative Artists Agency.
Weinstein este investigat de poliţia din Los Angeles, Beverly Hills, New York şi Londra pentru mai multe acuzaţii de agresiune sexuală. El a fost dat în judecată de mai multe femei.
Producţiile cinematografice la care a lucrat Harvey Weinstein însumează peste 300 de nominalizări la Oscar şi 81 de premii oferite de Academia de Film Americană. El a primit un premiu Oscar pentru filmul ”Shakespeare in Love”.
Scandalul sexual izbucnit odată cu lansarea primelor acuzaţii la adresa producătorului Harvey Weinstein a luat amploare, acuzaţii similare fiindu-le aduse mai multor personalităţi precum regizorul James Toback, actorul Kevin Spacey, producătorul Brett Ratner şi Roy Price, şeful Amazon Studios şi responsabilul de conţinut al Amazon Video.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.