Trailerul filmului „În ghearele câinilor/ The Power of The Dog”, regizat şi adaptat de Jane Campion, cu Benedict Cumberbatch şi Kirsten Dunst în rolurile principale, a fost lansat de Netflix, unde lungmetrajul va fi disponibil începând cu 1 decembrie.
Filmul, inclus în competiţia ediţiei de anul acesta a Festivalului de la Veneţia, unde a fost premiat pentru regie, are la bază romanul scris de Thomas Savage şi este produs de Jane Campion, Tanya Seghatchian, Emile Sherman, Iain Canning şi Roger Frappier.
Din distribuţie fac parte Jesse Plemons, Kodi Smit-McPhee, Thomasin McKenzie, Frances Conroy, Keith Carradine, Peter Carroll şi Adam Beach.
În primăvara anului 2019, Campion declara: „«The Power of the Dog» este un roman nemaipomenit care merită o viaţă pe marele ecran. Nu m-am putut opri din a mă gândit la poveste. M-a bântuit. Tema masculinităţii, nostalgia şi trădarea sunt un amestec ameţitor. Rareori găseşti o poveste în care temele, acţiunea şi personajele construiesc tensiunea pe măsură ce se dezvăluie unele pe altele şi finalul este satisfăcător şi neaşteptat”.
Este pentru prima dată când ea a lucrat cu un personaj principal masculin. „Phil este un personaj carismatic şi complex care îi declară război noii soţii a fratelui lui şi fiului ei adolescent”.
Aspru, cu ochii palizi, carismatic, Phil Burbank este fascinant într-un mod brutal. Toată povestea, puterea şi fragilitatea lui sunt prinse în trecut şi în pământ. Este un cowboy dur.
În anul 1925, fraţii Burbank sunt fermieri bogaţi în Montana. La restaurantul Red Mill, în drum spre piaţă, o întâlnesc pe Rose, proprietara văduvă, şi pe maleabilul ei fiu, Peter. Phil se comportă atât de crud încât îi duce pe amândoi până la lacrimi, bucurându-se de rănile lor şi stârnind râsul colegilor săi - cu excepţia fratelui său George, care o consolează pe Rose, apoi decide să se căsătorească cu ea.
Phil pendulează între furie şi viclenie, batjocorindu-i pe mamă şi fiu şi pare că îl ia pe băiat sub aripa lui. Este acest ultim gest o slăbiciune care îl lasă pe Phil expus sau un complot care se transformă mai departe în ameninţare?
Jane Campion a fost premiată cu Oscar pentru scenariul filmului „The Piano” (1993), pe care l-a şi regizat. Este prima femeie regizor premiată la Cannes cu Palme d’Or. Trofeul i-a fost acordat tot pentru „The Piano”, iar în 2013 a primit Carosse d’Or. Miniseria ei „Top of the Lake” a primit, în acelaşi an, premiul Emmy pentru imagine şi un Glob de Aur pentru cea mai bună actriţă - Elizabeth Moss. Actriţa a fost anunţată, iniţial, pentru rolul principal din „The Power of the Dog”.
Jane Campion a creat, scris şi regizat continuarea, serialul „Top of the Lake: China Girl”, care a fost inclus în selecţia oficială a Festivalului de Film de la Cannes. Regizoarea neozeelandeză a primit în luna octombrie Prix Lumière pentru întreaga activitate.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.