Ted Sarandos, co-CEO al Netflix, a apărat reputaţia companiei sale, afirmând că streamer-ul "salvează Hollywood-ul" prin asigurarea unei audienţe pentru conţinutul care altfel ar dispărea.
Vorbind miercuri la summitul TIME100 din New York, Sarandos a declarat că Netflix oferă un serviciu extrem de necesar acelor persoane - de exemplu din zonele rurale - care doresc să vadă filme, dar nu au mijloacele necesare pentru a merge la cinema.
El a descris Netflix ca fiind "o companie foarte axată pe consumator. Vă livrăm programul în modul în care doriţi să îl vizionaţi". Scăderea încasărilor la box office a impus întrebarea, a continuat el, "care încearcă consumatorul să ne spună?" Verdictul lui Sarandos: "Că le-ar plăcea să vadă filme acasă”.
Întrebat dacă crede că a face filme pentru ca oamenii să le vadă în cinematografe ca o experienţă comună este din ce în ce mai depăşită, Sarandos a spus: "Cred că este o idee depăşită, pentru majoritatea oamenilor - nu pentru toată lumea".
În 2019, Netflix a preluat ultimul cinematograf cu un singur ecran din Manhattan, dar de la pandemie, întâietatea streamerului s-a accelerat - deşi un Oscar pentru cel mai bun film mult râvnit încă îi scapă companiei.
Sarandos a continuat să crediteze Netflix pentru că a făcut consumatorii mai largi la minte, spunând că abonaţii văd frecvent numeroase genuri diferite. El a menţionat apoi că un eveniment promoţional pentru WWE Monday Night RAW a inclus un spectacol live de muzică de cameră inspirat de filmul "Bridgerton" de la Netflix.
Mai devreme, miercuri, Sarandos a declarat că industria divertismentului este adesea "aruncată sub autobuz" atunci când vine vorba de acorduri comerciale. Ulterior, el a dezvoltat acest lucru, spunând că acordurile de liber schimb cu alte teritorii ar putea include o excepţie pentru divertisment, solicitând o obligaţie minimă de investiţii pe care numai întreprinderile de divertisment trebuie să o respecte.
"Ceea ce spuneam este că, de multe ori, industria divertismentului nu este tratată ca o afacere reală, iar acesta este unul dintre exemple”, a spus el.
La Hollywood există temeri că luptele tarifare ale lui Donald Trump ar putea afecta amploarea divertismentului, cum ar fi serialele TV şi filmele.
La începutul acestei luni, China a anunţat că va restrânge şi mai mult numărul de filme americane care pot fi proiectate în ţară, ca răspuns la impunerea de către Trump a unor tarife vamale ridicate asupra importurilor chinezeşti.
"Acţiunea greşită a guvernului SUA de a abuza de tarifele impuse Chinei va reduce în mod inevitabil şi mai mult favorabilitatea publicului intern faţă de filmele americane", a declarat China Film Administration. "Vom urma regulile pieţei, vom respecta alegerea publicului şi vom reduce moderat numărul de filme americane importate".

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.