Chitaristul Kim Thayil, bateristul Matt Cameron şi basistul Ben Shepherd au depus marţi o cerere de respingere a procesului intentat lor de Vicky Cornell pe 9 decembrie, în care văduva liderului trupei Soundgarden susţine că grupul îi datorează sute de mii de dolari din drepturi de autor şi drepturile pentru şapte înregistrări realizate înainte de moartea lui Chris Cornell, în mai 2017, şi nelansate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Grupul, care susţine că „nu deţinem propria creaţie”, a precizat că „Vicky Cornell are în posesie singurele înregistrări paralele ale ultimelor piese Soundgarden care includ părţi vocale şi instrumentale realizate de Chris Cornell. Toţi membrii trupei au lucrat împreună la aceste piese finale, Vicky pretinde acum proprietatea ultimului album Soundgarden”, citează Variety. 

Între cele menţionate în documentele depuse, ei spun că tuturor, nu doar lui Cornell, le sunt datoraţi bani, dar niciunul nu va fi plătit până ce „vor fi achitate cheltuielile şi calculate şi distribuite veniturile în cotele parteneriatului”.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Ei au mai precizat că „în timpul a ceea ce Soundgarden considera discuţii productive şi amicale în vederea găsirii unei modalităţi de a lucra cu Vicky, plângerea a fost iniţiată fără preaviz”, iar „plângerea ei arată că membrii trupei s-au comportat dur la momentul morţii lui Chris Cornell. Este în mod evident fals şi abuziv emoţional”.

Vicky Cornell a anunţat procesul într-un articol publicat de TMZ.

Avocatul lui Vicky Cornell a transmis că nu sunt de acord cu precizările trupei şi că îşi menţin cele scrise în plângere.

„Este dezamăgitor că foştii colegi de trupă ai lui Chris au căutat să întineze memoria lui prin numeroase acuzaţii false şi continuă să ascundă sume substanţiale de văduva lui şi de copiii minori”, susţine avocatul Marty Singer.

Singer, care o reprezintă pe Vicky Cornell, este considerat un „pitbull” şi a mai lucrat pentru Arnold Schwarzenegger, Bruce Willis, John Travolta, Sharon Stone şi Jeff Bezos.

Chitaristul Kim Thayil, basistul Ben Shepard şi bateristul Matt Cameron (care face parte şi din trupa Pearl Jam) au renunţat recent la serviciile avocatului Soundgarden, Peter Paterno, şi la managerul Ron Lafitte, care a lucrat cu trupa de când s-a reformat în 2010.

Thayil a fost menţionat în documente pentru comentariile făcute recent legat de frustrarea că nu au reuşit să finalizeze şi lanseze înregistrările făcute de Cornell şi trupă înainte de moartea lui.

Vicky Cornell a spus că afirmaţiile reprezintă „o încercare ilegală de a forţa mâna administratorilor averii lui Chris de a preda anumite înregistrări audio create de Chris înainte de a muri”. Ea a mai spus că piesele în cauză sunt „compuse doar de Chris, conţin doar vocea lui Chris şi au fost lăsate moştenire” în beneficiul copiilor lor.

Cei trei membri ai grupului au susţinut că au compus unele dintre piese. Vicky Cornell a mai susţinut că ea s-a oferit să împărtăşească înregistrările cu grupul şi să ajute la lansarea lor, „într-un mod care să respecte dorinţele lui Chris”, însă a spus că trupa a refuzat. Ea a mai afirmat că Thayil i-a pus în pericol familia susţinând că ea blochează lansarea unui album cu aceste înregistrări.

Într-un mesaj publicat pe Instagram în urmă cu câteva luni, ea a spus despre cei trei muzicieni că „exploatează vulnerabilitatea unei văduve singure”.

Importantă figură a scenei grunge, Soundgarden a fost fondată în 1984 de solistul şi chitaristul Chris Cornell, chitaristul Kim Thayil şi basistul Hiro Yamamoto. Doi ani mai târziu, Matt Cameron s-a alăturat trupei, iar Ben Shepherd l-a înlocuit pe Yamamoto. Debutul discografic, „Ultramega OK”, a venit în 1988, însă grupul - unul dintre pionierii genului grunge, specific Seattle, alături de Pearl Jam, Nirvana şi Alice in Chains - a cunoscut faima mondială odată cu single-urile „Black Hole Sun” şi „Spoonman”, de pe albumul „Superunknown” (1994).

După o pauză de 13 ani (din 1997 până în 2010), Soundgarden a revenit pe scena muzicală, iar în 2012 a lansat cel de-al şaselea material discografic, „King Animal”. Albumele formaţiei au fost vândute în peste 22 de milioane de copii în întreaga lume.

Cornell se afla, pe 18 mai 2017, în Detroit, alături de Soundgarden, cu care se afla în turneu. La câteva ore după concertul susţinut aici, el a fost găsit mort în camera de hotel. Legiştii au decis că s-a sinucis prin spânzurare.

Chris Cornell a primit 16 nominalizări la premiile Grammy de-a lungul carierei sale. A câştigat trei trofee, două cu Soundgarden, pentru piesele „Spoonman” şi „Black Hole Sun”, şi două postum. Cornell a pus bazele supergrupului Audioslave, împreună cu membri ai Rage Against The Machine, înainte ca Soundgarden să se reunească.

Chris Cornell era căsătorit cu agentul de presă Vicky Karayiannis, cu care avea doi copii - o fiică, Toni, şi un fiu, Christopher. Artistul mai avea o fiică, Lillian Jean, cu prima lui soţie, Susan Silver, de care a divorţat în 2004.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.