Agenţia de stat Screen Ireland a confirmat că sezonul 2 al serialului "Wednesday" va fi "cea mai mare producţie" care s-a filmat vreodată în această ţară, în ceea ce priveşte cheltuielile de producţie.
Serialul Netflix "Wednesday" - produs de Amazon MGM Studios - a devenit un succes răsunător în 2023, primul sezon (care a fost filmat în România) acumulând peste 250 de milioane de vizualizări şi câştigând patru premii Emmy. La sfârşitul anului trecut a fost dezvăluit faptul că sezonul doi va muta producţia în comitatul Wicklow din Irlanda, potrivit Variety.
Dar pentru Screen Ireland, care a contribuit la primirea a nenumărate filme şi seriale TV importante - inclusiv "Star Wars: The Force Awakens" - pe ţărmurile sale de când a fost relansată în 1993 (sub denumirea de Irish Film Board), "Wednesday" marchează "cea mai mare producţie care s-a filmat vreodată în Irlanda" în ceea ce priveşte cheltuielile de producţie.
Prim-ministrul Irlandei, Taoiseach Simon Harris, a vizitat platoul de filmare, întâlnindu-se cu regizorul seriei, Tim Burton, cu showrunnerii Al Gough şi Miles Millar şi cu mai mulţi creativi irlandezi care lucrează la producţie.
"Sunt încântat să văd că Irlanda continuă să fie aleasă ca locaţie pentru a filma seriale şi filme, ceea ce susţine economia noastră, creează locuri de muncă, ne pune în valoare talentele creative şi ne promovează ţara pe o scenă globală", a declarat Harris.
"Irlanda are un sector de producţie înfloritor, iar Netflix este foarte interesată de potenţialul său pe termen lung", a adăugat Anna Mallett, VP Production EMEA al Netflix.
"În ultimii ani am investit substanţial în producţii realizate în Irlanda, cum ar fi "Asediul din Jadotville", "The Wonder", "Bodkin" şi "Vikings: Valhalla".
Netflix plănuieşte să producă "Grown Ups" de Marian Keyes şi "How to Get to Heaven" de Lisa McGee tot în Irlanda. Suntem atât de mândri să aducem acum gigantul cultural care este miercuri în Irlanda, ca cea mai mare producţie a ţării, aceasta va crea locuri de muncă şi va adăuga milioane de euro la economia irlandeză".
Irlanda şi-a îmbunătăţit recent stimulentul fiscal pentru film şi televiziune din secţiunea 481, majorând plafonul cheltuielilor eligibile de la 70 de milioane de euro (75 de milioane de dolari) la 125 de milioane de euro (134 de milioane de dolari) pe proiect şi prelungind creditul până în 2028. Printre producţiile recente de la Hollywood care au fost filmate în ţară se numără "Abigail" de la Universal şi "The Watchers" de la Warner Bros.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.