Un judecător din New Mexico a decis luni că rolul de coproducător al actorului Alec Baldwin, 66 de ani, nu este relevant în procesul de ucidere din culpă privind un schimb de focuri mortal pe platoul de filmare al filmului western "Rust", potrivit The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Judecătoarea Mary Marlowe Sommer a decis că nu vor fi permise la proces dovezi privind rolul secundar al lui Baldwin în film, dând dreptate avocaţilor apărării.

"Am reale dificultăţi cu poziţia statului care vrea să demonstreze că, în calitate de producător, nu a respectat liniile directoare şi, prin urmare, în calitate de actor, domnul Baldwin a făcut toate aceste lucruri greşite care au dus la moartea doamnei Hutchins, deoarece, în calitate de producător, a permis ca aceste lucruri să se întâmple", a declarat Marlowe Sommer. "Neg dovada statutului său de producător".

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Procurorul special Erlinda Johnson a susţinut, fără succes, să permită probe potrivit cărora "rolul de producător al lui Baldwin l-a făcut foarte conştient de responsabilităţile sale pe platou" în materie de siguranţă.

"Se referă la cunoştinţele domnului Baldwin, ştiind că pe platou comportamentul său a fost neglijent", a spus ea.

Baldwin a stat între avocaţii săi principali Luke Nikas şi Alex Spiro, cu mai multe notiţe juridice pe masa din faţa sa.

Procesul începe marţi cu selecţia juraţilor şi este programat să dureze 10 zile.

Avocaţii lui Baldwin au cerut luna trecută respingerea cazului, susţinând că testele FBI asupra armei de foc au deteriorat arma înainte ca avocaţii să o poată examina pentru eventuale modificări. Apărarea a susţinut că arma a fost deteriorată la momentul incidentului şi a acuzat procurorii că au ascuns "dovezi potenţial disculpatorii".

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.