O cantitate de 147.000 de tone, 3,6 milioane de roţi Parmigiano Reggiano, parmezan de înaltă calitate şi de origine controlată, au fost produse în 2017, relatează AFP.
Acest lucru reprezintă o creştere de 5% pe an şi 10% în trei ani, la o cifră de afaceri de 2,2 miliarde de euro pentru acest sector.
Chiar dacă italienii rămân mari consumatori ai parmezanului lor, 51.000 de tone, adică 38% din contitatea produsă, au fost exportate în 2017, o cifră în creştere de 3,9% pe an.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Cei mai buni consumatori: Franţa (9.800 de tone), urmată de Germania (9.460 de tone). Statele Unite (9.075 de tone) rămân pe podium, chiar dacă vânzările sunt în scădere (cu 9,3%).
Pentru producători şi preţurile au crescut: 9,81 de euro în medie pe kilogram faţă de 8,60 de euro în 2016, adică o creştere de 14%.
Pentru anul 2018, producătorii prevăd o nouă creştere a producţiei, 3,7 milioane de roţi şi dezvoltarea în continuare a exportului.
Însă Parmigiano Reggiano are concurenţi, printre care Grana Padano, un alt sortiment de parmezan care răspunde criteriilor mai puţin stricte şi care a înregistrat anul trecut o creştere a producţiei de 1,7%, la 4,94 de milioane de roţi.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.