Israelul a anunţat că propune spre nominalizare la categoria „cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza” a premiilor Oscar 2019 drama „The Cakemaker”, regizată de Ophir Raul Grazier, cu actorul german Tim Kalkhof în rol principal.
Coproducţia Israel-Germania spune povestea unui bărbat homosexual şi a unei femei care împărtăşesc suferinţa pierderii iubitului comun.
Lungmetrajul de debut al lui Grazier a primit, joi, 7 trofee ale Academiei Israeliene de Film şi Televiziune, inclusiv pentru cea mai bună actriţă - Sarah Adler („Foxtrot”, „Aya”), cel mai bun scenariu, cel mai bun regizor şi cel mai bun film.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
„The Cakemaker” spune povestea unui tânăr brutar care ajunge în Ierusalim în căutarea de răspunsuri privind moartea iubitului lui, un om de afaceri israelian pe care l-a cunoscut la Berlin. Încercând să se împrietenească cu văduva lui (Adler), începe să lucreze în cafeneaua ei, fără să îşi dezvăluie adevărata identitate şi legătură cu soţul decedat.
Pelicula a avut premiera anul trecut la Festivalul de la Karlovy Vary, unde a câştigat premiul juriului ecumenic, şi a fost selectată în numeroase alte festivaluri.
Aceasta este a 51-a înscriere a Israelului în categoria „cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza” a premiilor Oscar. Zece dintre aceste filme au primit o nominalizare, însă niciunul nu a câştigat trofeul.
Anul trecut, „Foxtrot” a ajuns pe lista scurtă, dar nu a fost nominalizat.
Lista scurtă a filmelor străine propuse pentru o nominalizare la premiile Oscar va fi anunţată în luna decembrie, iar nominalizările, pe 22 ianuarie 2019.
Cea de-a 91-a ediţie a galei premiilor Oscar va avea loc pe 24 februarie 2019.
România va fi reprezentată în cursa pentru o nominalizare de lungmetrajul „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari” al lui Radu Jude.
Între ţările care şi-a anunţat propunerile se numără Japonia - „Shoplifters” (Hirokazu Kore-eda, premiat cu Palme d'Or la Cannes), Turcia - „The Wild Pear Tree” (Nuri Bilge Ceylan), Marea Britanie - „I am Not a Witch” (Rungano Nyoni), Ucraina - „Donbass” (Sergei Loznitsa), Slovacia - „The Interpreter” (Martin Sulik), Columbia - „Pájaros de verano” (Cristina Gallego şi Ciro Guerra), Germania - „Never Look Away” (Florian Henckel von Donnersmarck), Venezuela - „La Familia” (Gustavo Rondón Córdova) şi Spania - „Campeones” (Javier Fesser).
Lungmetrajul premiat la categoria „cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza” a premiilor Oscar 2018 a fost producţia chiliană „Una mujer fantástica”, de Sebastián Lelio.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.
Citește și...