Design Museum din Londra dedică, de vineri, o expoziţie lui Barbie, cu peste 180 de păpuşi, inclusiv cea care a petrecut şase luni la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale în 2022.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La un an după succesul fenomenal al filmului de Greta Gerwig cu actriţa Margot Robbie, Barbie ajunge în acest muzeu din vestul Londrei pentru o expoziţie care prezintă evoluţia "celei mai faimoase păpuşi din lume" de la crearea sa în urmă cu 65 de ani.

Expoziţia se deschide cu "Barbie Number 1", primul model creat în 1959 de compania Mattel, care este partener al evenimentului.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Expoziţia include şi "Sunset Malibu Barbie"', foarte popular în anii '70, precum şi "Totally hair Barbie" din 1992, cu părul lung, cea mai bine vândută Barbie din lume, cu peste 10 milioane de exemplare.

De asemenea, sunt expuse primele Barbie de culoare, hispanice şi asiatice, prima Barbie cu sindromul Down, prima Barbie în scaun cu rotile şi multe altele.

Organizatorii sunt deosebit de mândri să expună "singura Barbie care a ajuns în spaţiu".

Aceasta a fost concepută pentru a semăna cu italianca Samantha Cristoforetti, prima europeană care a preluat comanda Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS). Astronautul italian a mers în spaţiu cu ea timp de şase luni în 2022.

Expoziţia prezintă videoclipuri cu Samantha Cristoforetti răspunzând la întrebări, în imponderabilitate alături de păpuşă.

"Suntem încântaţi că păpuşa Samanthei va fi expusă la Design Museum pentru prima dată de la întoarcerea sa de pe ISS în această vară", a declarat Danielle Thom, curatorul expoziţiei, citată într-un comunicat de presă.

Pentru Tim Marlow, directorul muzeului, "designul a fost în centrul poveştii Barbie încă de la începuturile sale".

Vizitatorii vor putea vedea "influenţa designerilor şi a arhitecţilor - de la Florence Knoll la Frank Gehry - asupra lumii lui Barbie", potrivit instituţiei.

Expoziţia dedică, de asemenea, o secţiune lui Ken, eternul companion masculin al lui Barbie, şi surorii sale mai mici, Skipper.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.