O nouă generaţie de copii este pe cale să facă cunoştinţă cu o fetiţă cu puteri telekinetice. Netflix a lansat duminică adaptarea sa a romanului "Matilda", eroină născută în 1988 sub condeiul lui Roald Dahl. Dovadă că opera romancierului britanic continuă să inspire, la 60 de ani de la primele sale scrieri dedicate tinerilor şi la 32 de ani de la moartea sa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Mulţi telespectatori sunt deja familiarizaţi cu personajul, care îşi foloseşte magia pentru a-şi pedepsi părinţii dispreţuitori şi pe înfricoşătoarea directoare a şcolii sale. Matilda a făcut obiectul unei prime adaptări cinematografice de succes în 1996, înainte de a fi transpusă pe scenă în 2011. După acest spectacol este adaptat filmul Netflix - semnat Matthew Warchus -, cu melodiile compozitorului Tim Minchin.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

"Matilda" este unul dintre romanele emblematice din bibliografia lui Roald Dahl. Cariera literară a acestui autor, născut în 1916 în Ţara Galilor, a început în anii 1940 cu povestiri pentru adulţi şi a luat amploare douăzeci de ani mai târziu datorită primelor sale scrieri pentru copii.

Cu complicitatea ilustratorului Quentin Blake - ale cărui desene îi însoţesc cărţile până astăzi - el a scris aproximativ cincisprezece romane pentru copii populate de eroi răutăcioşi şi creaturi fantastice, care încântă tinerii cititori şi cineaşti fără să se plictisească vreodată.

"James şi piersica uriaşă", "Charlie şi fabrica de ciocolată", "Marele Uriaş Prietenos", "George şi miraculosul să medicament", "Vrăjitoarele", aproape toate aceste cărţi au fost cel puţin o dată adaptate cinematografic. Unele în lungmetraj de monştri sacri precum Steven Spielberg şi Tim Burton. 

Cărţile lui Roald Dhal sunt printre cele mai vândute pentru tineri şi în topurile editurilor româneşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.