Reed Hastings, CEO-ul Netflix, a anunţat miercuri că această companie a investit peste 1,75 miliarde de dolari în producţii europene, inclusiv programe difuzate sub licenţă, conţinuturi originale şi coproducţii, în contextul în care această platformă online americană specializată în streaming video mizează tot mai mult pe pieţele internaţionale pentru a-şi dezvolta divizia de business, informează site-ul revistei Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

În prezent, Netflix are peste 90 de producţii originale aflate în diverse etape de dezvoltare în Europa, a precizat Reed Hastings la un eveniment organizat în Berlin, ce a fost sponsorizat de Netflix. Serviciile complete ale companiei americane sunt deja disponibile în 13 limbi, cărora li se vor adăuga în curând limbile română şi greacă.

Potrivit anunţului făcut de Reed Hastings, conţinuturile europene au fost vizionate de peste 93 de milioane de ori de abonaţii Netflix din întreaga lume, iar această bază globală de clienţi va depăşi în curând pragul de 100 de milioane de persoane. 

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

”Noi facem ca arta să aibă succes în întreaga lume”, a spus Reed Hastings, adăugând că internetul are puterea ”de a reinventa televiziunea”, deoarece oferă spectatorilor o mai mare libertate în ceea ce priveşte momentul, locul şi modul de vizionare a conţinuturilor şi ”oferă producătorilor acces la un public global”.

Vorbind despre decizia companiei americane de a-şi spori publicul-ţintă din Europa, Reed Hastings a anunţat şi un nou parteneriat cu furnizorul regional de cablu Unitymedia, în virtutea căruia platforma Netflix va fi integrată în oferta de programe a acestui furnizor.

Compania americană şi-a prezentat oferta de producţii europene la evenimentul intitulat ”Netflix - See What’s Next ” ce a fost organizat la Berlin. Printre aceste producţii europene se află seriale originale în limbi locale, precum ”Dark” - o dramă germană, primul show produs de Netflix în Germania; ”Suburra” - un thriller italian despre universul crimei organizate; ”Las chicas del cable” (”Cable Girls”) - o dramă romantică spaniolă, cu o acţiune plasată în anii 1920.

Printre următoarele seriale ale companiei Netflix se mai află ”Troy: Fall of a City”, ”Black Earth Rising” şi ”Spy”, pe care le coproduce în colaborare cu BBC One, BBC Two respectiv Canal Plus.

Producţiile locale au făcut parte din strategia internaţională a platformei online Netflix încă de la lansarea acestei companii americane şi vor continua să modeleze oferta globală a acesteia. Reed Hastings a reamintit faptul că primul serial original produs de Netflix a fost ”Lilyhammer”, o coproducţie realizată în colaborare cu postul public de televiziune norvegian, NRK1, ce prezintă aventurile unui gangster newyorkez exilat în Norvegia.

”Am înţeles, atunci, că puteam să creăm poveşti interesante şi să le prezentăm lumii întregi. Următorul serial al nostru a fost un remake al show-ului TV britanic «House of Cards», care ne-a adus premii importante şi redevenţe creatorilor producţiei originale”, a adăugat Reed Hastings. 

Cu o investiţie de peste 1,75 de miliarde de dolari, Netflix a fost unul dintre cei mai activi susţinători ai conţinuturilor TV şi cinematografice europene, spune CEO-ul platformei americane. Referindu-se la ”The White Helmets”, documentarul produs de Netflix care a câştigat premiul Oscar duminică seară la Los Angeles, un film ce prezintă viaţa voluntarilor care salvează vieţi omeneşti în Siria, Reed Hastings spune că acea producţie este ”un film important, care este acum disponibil în lumea întreagă”.

În mod asemănător, drama spaniolă ”Siete Años” (“Seven Years”) ar fi trebuit iniţial să fie prezentată doar în Spania, însă Netflix a luat decizia de a arăta acest film în lumea întreagă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.