"Megalopolis", cea mai grandioasă creaţie a lui Francis Ford Coppola, distribuită de Independenţa Film, este lansat vineri în cinematografe. Cu un buget de 120 de milioane de dolari, filmul a fost finanţat în mare parte din resurse proprii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Visul lui Coppola, născut în anii '80 şi inspirat de "Conjuraţia lui Catilina", prinde viaţă într-un New York contemporan, fascinant şi tumultuos.

În centrul poveştii se află Cesar Catilina (interpretat de Adam Driver), un arhitect revoluţionar şi lider carismatic, şi primarul Franklyn Cicero (Giancarlo Esposito), conservator şi îndârjit. Conflictul dintre idealism şi status quo devine o scenă complexă pentru explorarea puterii şi a schimbării sociale.

Evenimente

14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro - Orașul meu - Acasă și la birou

„Am reflectat mult timp asupra acestui proiect şi am dorit cu adevărat să scriu această poveste. Am realizat că America este, în esenţă, reîncarnarea modernă a Republicii Romane, deoarece părinţii fondatori au respins ideea unei monarhii, inspirându-se în schimb din modelul republican al Romei antice. Este imposibil să mergi la New York fără să fii impresionat de influenţele arhitecturii romane. De aceea, am dorit să creez o epopee romană plasată într-un New York contemporan care oglindeşte această moştenire”, a declarat Coppola.

Filmul, prezentat în premieră mondială la Festivalul de Film de la Cannes, a fost întâmpinat cu aplauze şi recenzii apreciative, precum: L'Humanité l-a numit „un testament cinematografic, filosofic şi optimist. Magistral”, iar Cahiers du Cinéma a remarcat că este „adesea grandios şi fără precedent”.

Cu o distribuţie de excepţie, în care se regăsesc nume ca Nathalie Emmanuel, Aubrey Plaza, Shia LaBeouf sau Jon Voight, şi colaboratori de top precum Mihai Malaimare Jr. (director de imagine) şi Milena Canonero (designer de costume), Megalopolis este un tur de forţă vizual şi emoţional. Atmosfera unică şi stilul vizual îndrăzneţ reflectă dorinţa lui Coppola de a îmbina arhitectura clasică cu inovaţii futuriste, pentru a crea o tapiserie cinematografică ce depăşeşte graniţele convenţionale.

Cu toate provocările întâmpinate, de la dificultăţile financiare la schimbările în echipa de producţie, Coppola a demonstrat că pasiunea şi viziunea artistică pot triumfa. Rezultatul este o operă provocatoare şi unică, care te invită să te întrebi: „Este societatea noastră cu adevărat cea mai bună versiune a ceea ce ar putea fi?”. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.