Trio-ul italian Joycut cântă, în 19 iulie, în premieră la scena Backyard de la Electric Castle. Înfiinţat în 2003, proiectul este denumit după piesele „Joey" de pe albumul „Time of No Reply" al lui Nick Drake şi „The Final Cut" de la Pink Floyd. Artiştii au participat la 75 de festivaluri şi au fost cap de afiş la 48 de concerte doar în SUA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În 2014, Joycut au fost selectaţi de MTV Iggy ca fiind una dintre cele mai interesante trupe de la SXSW; Nic Harcourt i-a susţinut prin radioul KCSN din Los Angeles şi au fost invitaţi de VISA să compună muzica pentru echipa Italiei la Cupa Mondială FIFA din Brazilia. 

În 2016, Joycut li s-au alăturat în turneu, în Italia, celor de la The Chemical Brothers. După un discurs şi un concert electrizant în cadrul TEDx Verona, trio-ul italian şi-a făcut debutul la Bienala de la Veneţia în 2017 cu „opera" lor K O M O R E B I, un tribut în şase acte dedicat Japoniei. 

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

În timp ce înregistrau un nou album, au fost invitaţi de Robert Smith de la The Cure la Festivalul Meltdown din Londra, la care Smith a fost curatorul artistic. Concertul, în cadrul căruia au fost headlineri la Purcell Room în Southbank Center a fost filmat şi înregistrat şi a devenit documentarul „JOYCUT | Robert Smith's Meltdown - OneStepCloserToTheMoon", care a fost proiectat la festivaluri internaţionale de film pe parcursul anului 2020 şi a primit premii la „Wales International Film Festival", „Doc'n'Roll Film Festival" şi „Seattle True International Film Festival".

În  ianuarie 2020, cu doar câteva săptămâni înainte de pandemie, trupa a cântat la Bologna în faţa a 40.000 de oameni în sprijinul a patru activişti denumiţi „Le Sardine" [Sardinele], care construiseră o opoziţie reală şi conştientă împotriva populismului de dreapta în ţară încă din vara anterioară. Filozofia trupei a fost dintotdeauna legată de problemele de mediu, iar aceştia au sărbătorit #Clash4Climate, ziua internaţională dedicată Crizei Climatice, la 7 februarie 2020 prin intermediul KEXP Radio în Seattle.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.