Gheorghe Visu, nominalizat la categoria ”cel mai bun actor într-un rol principal” a Premiilor Gopo 2017 pentru interpretarea din ”Câini”, lungmetrajul de debut al lui Bogdan Mirică, a declarat pentru News.ro că selecţia i-a adus un plus de orgoliu şi, ”probabil”, va primi peste un timp o ofertă la fel de bună. Un admirator al personajului Colombo, Gheorghe Visu spune că Hogaş din filmul lui Mirică este pe alocuri asemănător. Actriţa cu care visează să joace este Mădălina Ghenea, iar următorul rol în film pe care îl va interpreta va fi într-o peliculă a lui Iura Luncaşu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Interviul pe care Gheorghe Visu l-a acordat Agenţiei de presă News.ro face parte din seria dedicată nominalizaţilor la gala Premiilor Gopo 2017, eveniment care va avea loc pe 21 martie, la Teatrul Naţional ”I.L. Caragiale” Bucureşti.

Filmul ”Câini” a câştigat premiul Federaţiei Internaţionale a Criticilor de Film (FIPRESCI) pentru secţiunea Un Certain Regard a Festivalului de Film de la Cannes 2016 şi Trofeul Transilvania (TIFF).

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Gheorghe Visu a primit trofeul pentru cel mai bun actor la Festivalul de Film de la Sarajevo. În ”Câini”, el îl interpretează pe Hogaş, şeful postului de poliţie dintr-un sat dobrogean. Bolnav, el se află pe urmele lui Samir, contrabandist şi criminal, interpretat de Vlad Ivanov. 

”Câini” spune povestea lui Roman, un tânăr de la oraş, care ajunge într-un sat izolat din Dobrogea, unde are de gând să vândă pământul moştenit de la bunicul său care a murit cu câteva luni în urmă. În timp ce face demersurile pentru vânzarea moşiei, el devine, treptat, martorul unor evenimente bizare şi victimă. Filmul a primit 13 nominalizări la gala Premiilor Gopo 2017.

Reporter: Ce anume credeţi că v-a adus nominalizarea la Gopo?

Gheorghe Visu: Un plus de orgoliu şi, probabil, peste câţiva ani, îmi va aduce un alt film la fel de bun.

Actorul declara, anul trecut, la Festivalul Internaţional de Film Transilvania, înainte să vadă filmul că proiectul lui Bogdan Mirică l-a convins încă de la primele pagini ale scenariului. ”Toată experienţa în sine e diferită de tot ce am făcut eu până acum”, spunea el.

Reporter: Ce reprezintă rolul din ”Câini” pentru dumneavoastră?

Gheorghe Visu: Când eram tânăr visam să joc Colombo. Personajul Hogaş este destul de diferit, dar are ceva din filmul american, poate pentru că e un poliţist singur şi umblă printr-un peisaj pustiu. M-a sedus de la lectură.

Deşi Hogaş este bolnav, se străduieşte să nu arate asta. O tuse seacă îl întrerupe când şi când, ţigara neaprinsă este un leitmotiv, însă el este concentrat asupra dovezilor şi vrea să dovedească vinovăţia lui Samir. 

Reporter: Care este lucrul pe care nu l-aţi face pentru un rol?

Gheorghe Visu: Nu aş fuma şi nu m-aş îngrăşa pentru un rol.

Gheorghe Visu şi Vlad Ivanov, în ”Câini”
Gheorghe Visu şi Vlad Ivanov, în ”Câini”

Pentru gala de anul acesta a Premiilor Gopo, Gheorghe Visu nu a dorit să dea un pronostic pentru titlul de mare câştigător. Pe de altă parte, el a mărturisit care este actriţa cu care ”visează” să joace.

Există şi, dacă da, care este actorul/actriţa împreună cu care visaţi să jucaţi?

Gheorghe Visu: Mădălina Ghenea.

Întrebat în legătură cu proiectele de viitor, actorul a explicat pe scurt că va juca în următorul film al lui Iura Luncaşu, regizor cu care a colaborat pentru mai multe seriale de televiziune.

Reporter: Care este următorul rol în film?

Gheorghe Visu: Pavel în "Ghinionistul", regizat de Iura Luncaşu.

Gheorghe Visu, născut pe 2 iulie 1951, este actor de teatru şi film.  A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică ''I. L. Caragiale'', clasa profesorilor Eugenia Popovici şi George Carabin, în 1974. În teatrul a debutat în 1972, la Teatrul Naţional Bucureşti, în spectacolul ''Jocul de-a vacanţa'' de Mihail Sebastian, în regia lui Mihai Berechet. A jucat la Teatrul Naţional Bucureşti, Teatrul de Comedie, Teatrul Mic şi Bulandra, dar şi la Teatrul ''Toma Caragiu'' din Ploieşti şi la Teatrul Naţional ''Mihai Eminescu'' din Timişoara. 

În film a lucrat cu regizori precum Mircea Veroiu, Dan Piţa, Lucian Pintilie şi Constantin Vaeni. S-a remarcat în ”Faleze de nisip”, de Dan Piţa, şi ”Să mori rănit din dragoste de viaţă”, de Mircea Veroiu, apărute în acelaşi an, 1983. Au urmat, între altele, ”Anotimpul iubirii” (1987), de Iulian Mihu, ”Balanţa” (1992) şi ”Terminus paradis” (1998), de Lucian Pintilie, şi ”Faimosul paparazzo” (1999), de Nicolae Mărgineanu. 

În 2004, a primit Ordinul Meritul Cultural în grad de Ofiţer, ”în semn de apreciere a întregii activităţi şi pentru dăruirea şi talentul interpretativ pus în slujba artei scenice şi a spectacolului”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.