Insula pe care Marlon Brando a cumpărat-o în Polinezia Franceză, în anul 1967, este folosită în prezent pentru un program de cercetări împotriva virusului Zika, informează site-ul revistei People.
Marlon Brando a fost atât de impresionat de Tetiaroa, un atol din Pacificul de Sud, în timp ce filma, în 1962, pentru lungmetrajul ”Revolta de pe Bounty”, încât a decis să cumpere acel grup de mici insule, în 1967, cu intenţia de a le utiliza ca bază principală a unui laborator de cercetare şi educaţie în domeniul biodiversităţii şi sustenabilităţii.
În prezent, acel grup de insule din Oceanul Pacific, deţinute în continuare de familia Brando, a devenit noua ”casă” a unei echipe de biologi, din care face parte şi nepotul celebrului actor american, care participă la o serie de studii asupra bolilor transmise prin intermediul ţânţarilor, în special asupra virusului Zika.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Biologul francez Hervé Bossin conduce grupul de cercetători care examinează diverse metode controlate, concepute pentru a stopa răspândirea acestor maladii transmise de ţânţari.
Zika, un virus asociat cu paralizie temporară şi microcefalie, a provocat deja o veritabilă panică globală, pe măsură ce s-a răspândit din America de Sud spre alte zone ale lumii, precum Mexic, Barbados şi Jamaica.
Cu ocazia unei vizite în Puerto Rico, medicul Thomas Frieden, directorul U.S. Centers for Disease Control and Prevention, a spus că Zika reprezintă ”o provocare şi o criză uriaşă”.
Cercetătorii din echipa profesorului Bossin au eliberat peste 1 milion de ţânţari sterili, de sex masculin, pe insula Tetiaroa, în cadrul acestui experiment. Rezultatele au arătat o scădere considerabilă - de ordinul câtorva sute de ori - a populaţiei de ţânţari de pe atol.
”Să încerci să reacţionezi la o boală care este deja declanşată reprezintă o luptă pierdută. Tot ce putem să facem constă în programe de prevenţie”, a declarat Hervé Bossin.
Manea Brando, membru al echipei profesorului Bossin şi nepot al legendarului actor american Marlon Brando, participă la eliberarea în natură a masculilor de ţânţari sterilizaţi şi la operaţiunile de monitorizare a populaţiei de insecte de pe insulă.
Oamenii de ştiinţă doresc să oprească răspândirea bolii în această regiune insulară.
Pentru acest lucru, cercetătorii au infectat ţânţarii de pe insulă cu o bacterie, denumită Wolbachia, care dezactivează capacitatea insectelor de a transmite oamenilor diverşi agenţi purtători ai unor boli grave, precum virusul Nilului de Vest.
Validitatea acestei abordări nu a fost deocamdată dovedită împotriva virusului Zika, însă savanţii din echipa profesorului Bossin, bazându-se pe succesele anterioare ale acestei metode, sunt încrezători în şansele lor.
Marlon Brando (3 aprilie 1924 – 1 iulie 2004) a fost unul dintre cei mai apreciaţi actori de film ai secolului al XX-lea. S-a făcut remarcat graţie rolurilor din filmele ”Un tramvai numit dorinţă” şi ”Pe chei”, ambele regizate de Elia Kazan, la începutul anilor 1950. A impresionat apoi cu interpretările din filmele ”Viva Zapata!”, ”Julius Caesar”, ”Sayonara”, ”Naşul”, ”Ultimul tango la Paris” şi ”Un anotimp alb şi uscat”. A primit opt nominalizări la Oscar şi a câştigat de două ori acest trofeu pentru rolurile din ”Pe chei” şi ”Naşul”.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.