Cea de-a treia ediţie a festivalului iMapp Bucharest a fost marcată de revenirea pe scena bucureşteană a artistei irlandeze Róisín Murphy şi de o premieră - atât juriul, cât şi publicul, au premiat aceeaşi echipă participantă. Anul acesta, Limelight din Ungaria, a oferit spectacolul ”Interconnection”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Róisín Murphy, renumită pentru experimentele pe care le face în muzică şi în show-urile sale, a interpretat piese proprii şi compoziţii din perioada Moloko, duo din care a făcut parte din 1994 până în 2003, când a ales cariera solo.

(Foto: Inquam Photos/ Alexandru Busca)
(Foto: Inquam Photos/ Alexandru Busca)

”Este aşa de bine să fiu la Bucureşti. Un oraş fabulos!”, a spus ea pe scena amplasată în faţa Palatului Parlamentului, spre care mai multe mii de perechi de ochi se îndreptau, din când în când, pentru a nu rata începutul proiecţiilor.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Fiecare piese a însemnat o schimbare a vestimentaţiei - măşti, pălării, ochelari de soare ori cape şi şaluri - şi o interpretare aparte. Tetarală şi cu o voce impunătoare, Róisín Murphy a vorbit despre dragoste, exploatare şi plăcere. 

”Sunteţi oameni frumoşi”, a exclamat ea, ”nu aş fi aici, dacă nu ar fi de plăcere. Plăcerea a pornit totul”, a adăugat cântăreaţa, care a fost însoţită pe scena din Piaţa Constituţiei de patru muzicieni. 

După o oră şi jumătate, la 22.30, actorul Dragoş Bucur a dat startul competiţiei de video-mapping. Juriul a votat, pe de o parte, publicul a avut la dispoziţiei un număr la care putea trimite SMS pentru a-şi exprima alegerea.

Juriul a fost format din Martin Pošta, Ana Ascencio, Kaat Heirbrant, Ilkka Paloniemi şi Birgit Zander - personalităţi ale industriei audio-vizuale internaţionale.

Romera Diseño e Infografia SL, echipă specializată în lucrări grafice şi de post-producţie din Spania, o referinţă în industrie, a prezentat la iMapp Bucharest lucrarea ”Chaos2Understanding” - o trecere în revistă a lumii, de la origini până în zilele noastre.

Mindscape Studio din România, studio de multimedia şi tehnologie creativă specializat în video mapping, a propus pentru cea de-a treia ediţie a evenimentului lucrarea ”We Are Them”, o conversaţie filosofică între doi oameni şi spectatori, prin imagini, care se vor regăsi în povestea lor, experimentând emoţii puternice.

Limelight, echipa din Ungaria, care are o experienţă de peste 15 ani, a pregătit spectacolul ”Interconnection”. Conţinutul animaţiilor şi arta de a povesti 3D au făcut ca Limelight să fie considerat unul dintre cele mai importante grupuri de artişti din domeniul 3D video mapping.

FOTO: Inquam Photos / Alexandru Busca
FOTO: Inquam Photos / Alexandru Busca

Filip Roca, director artistic, artist vizual şi new media din Muntenegru a venit cu un spectacol de video mapping inedit, sugestiv numit ”Dislexia”.

Illuminarium3000, un studio din Sankt Petersburg, Rusia, a proiectat la iMapp Bucharest lucrarea ”Close Encounters Of The Thirty Third Kind”, iar VOID, un grup independent de creaţie din Istanbul, Turcia, a pregătit show-ul audio-video ”Lines” pentru concursul de la Bucureşti.

FOTO: Inquam Photos / Alexandru Busca
FOTO: Inquam Photos / Alexandru Busca

iMapp, organizat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Creart - Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie, este unul dintre cele mai importante evenimente din lume dedicate audio vizualului. 

 

Anul acesta, competiţia din România este finalistă în categoria "Live Event of the Year", la premiile AV Awards Londra, care vor fi decernate pe 30 septembrie.

FOTO: Inquam Photos / Alexandru Busca
FOTO: Inquam Photos / Alexandru Busca
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.