Continuarea filmului "Knives Out", semnat de Rian Johnson, cu Daniel Craig în rolul detectivului Benoit Blanc propune dezlegarea unui mister în Grecia care implică o nouă serie de suspecţi.
Distribuţia îi include pe: Edward Norton, Janelle Monáe, Kathryn Hahn, Leslie Odom Jr., Jessica Henwick, Madelyn Cline, Kate Hudson şi Dave Bautista.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Benoit Blanc revine pentru a dezlega misterul unei noi poveşti poliţiste semnate de Rian Johnson. În această nouă aventură, îndrăzneţul detectiv apare în mijlocul unei luxoase proprietăţi private aflate pe o insulă din Grecia, însă nu se ştie cum şi de ce a ajuns acolo, acesta fiind doar primul dintre nenumăratele puzzle-uri care aşteaptă să fie rezolvate. Blanc face curând cunoştinţă cu un grup pestriţ de prieteni care s-au adunat la întâlnirea lor anuală, la invitaţia miliardarului Miles Bron. Printre cei aflaţi pe lista oaspeţilor se numără Andi, fosta parteneră de afaceri a lui Brand, Claire Debella, actuala guvernatoare a statului Connecticut, omul de ştiinţă avangardist Lionel Toussaint, creatoarea de modă Birdie Jay, fost model, şi conştiincioasa ei asistentă pe nume Peg, precum şi influencerul Duke Cody, însoţit de Whiskey, iubita lui. Aşa cum se întâmplă în cele mai reuşite poveşti poliţiste, fiecare personaj ascunde propriile secrete, minciuni şi motivaţii. Atunci când unul dintre membrii grupului este ucis, toţi ceilalţi devin suspecţi. Întorcându-se la franciza pe care a iniţiat-o, cineastul nominalizat la Oscar Rian Johnson semnează scenariul şi regia filmului La cuţite: Misterul din Grecia şi adună în jurul său o nouă distribuţie plină de vedete, din care fac parte Daniel Craig, care revine în rolul lui Blanc, Edward Norton, Janelle Monáe, Kathryn Hahn, Leslie Odom Jr., Jessica Henwick şi Madelyn Cline, alături de Kate Hudson şi Dave Bautista.
„Cu toţii se află la mână acestui miliardar din domeniul tehnologiei", spune Johnson, un împătimit al poveştilor poliţiste şi un vechi admirator al Agathei Christie. „Acesta îi invită pe toţi pe insula lui privată pentru un joc legat de misterul din jurul unei crime. Şi, din acel punct, totul o ia razna. Până la urmă a ajuns să fie extrem de interesant şi mai amplu decât filmul precedent", spune Johnson, gândindu-se la decorul strălucitor, personajele pline de culoare şi miza şi mai mare pusă în joc.
„A fost o mare onoare să am ocazia să fiu martora unor contribuţii de o asemenea valoare", spune Hudson despre actorii care s-au încurajat tot timpul unii pe alţii. „Daniel a avut un moment care ne-a ţinut pe toţi cu sufletul la gură."
A existat aceeaşi apropiere şi în privinţa legăturilor personale. În weekenduri, actorii se adunau ca să joace Mafia, un joc pe teme poliţiste. „Pentru că eram atât de mulţi, partidele durau câte trei ore şi ajungeam cu toţii să fim din ce în ce mai beţi. Era extrem de amuzant. E tipic pentru un grup de actori să-şi dorească să joace roluri şi în timpul liber", spune Henwick râzând. „Toată lumea intra complet în joc", adaugă Madelyn Cline. „Mergeam la un magazin local cu obiecte vintage să ne luăm costume ca să putem întruchipa cu adevărat personajele şi totul se transforma până la urmă într-un fel de petrecere cu dans." (Cine a fost cel mai bun detectiv amator? Monáe, care a găzduit ani de zile asemenea jocuri, spune: „A fost oribil. Strategia mea în jocul Mafia a fost să îi omor pe toţi şi să o fac pe neştiutoarea. Adică a fost un proces de eliminare.")
„Acesta este un film la care oamenii se vor distra disecând, căutând indicii şi râzând", spune Monáe despre ceea ce crede că publicul va aprecia la Misterul din Grecia. „Sper că bucuria pe care noi am trăit-o lucrând la acest film va ajunge până la public."
Pe lângă distracţia de care au avut parte, actorii apreciază şi faptul că acest film are ceva de spus şi dincolo de aparenţe. „Sigur că există distracţie, exuberanţă şi o locaţie extraordinară, dar, dincolo de toate acestea, există şi o poveste cu adevărat interesantă despre raporturile de forţă dintre oameni şi despre faptul că toată lumea îşi doreşte să deţină controlul şi puterea. Prin urmare, consider că totul este destul de complex şi se derulează pe mai multe paliere", spune Hudson.
Norton confirmă şi adaugă: „Pentru că este un scenarist atât de bun, Rian reuşeşte să creeze un echilibru subtil în privinţa satirei contemporane la adresa dinamicii sociale din lume, fără a te copleşi în vreun fel."
Nu în ultimul rând, toţi cei implicaţi au savurat misterul. „Îmi place la nebunie atunci când acest lucru este bine gândit într-un film", spune Craig, care este un mare fan al genului. „Uneori, e greu să ţi se mai ofere surprize în filme. Am sentimentul că, dacă este reinventat într-o manieră reuşită, limbajul filmului funcţionează genial şi oamenii ajung să fie surprinşi. Şi cred că noi am mers în această direcţie. Rian a făcut o treabă extraordinară în această privinţă. În plus, atunci când vizionezi un film, este întotdeauna mult mai relaxant să ştii că te afli pe mâna unui cineast talentat. Şi mai cred că, atunci când vizionezi filme marca Rian Johnson, ai exact acest sentiment. Eu le ador."
Norton consideră că însăşi regina romanelor poliţiste ar fi de acord. „Cred că, dacă ar viziona aceste filme, Agatha Christie ar râde şi ne-ar încuraja din tot sufletul de pe margine."
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.