Conferinţe, ateliere gastronomice cu specific vânătoresc, concurs de frumuseţe canină, lecţii şi demonstraţii de dresaj şi concerte de muzică tradiţională vânătorească vor avea loc în 17 şi 18 septembrie, în incinta Muzeului Satului din Bucureşti, cu ocazia ”Zilelor Vânătorilor Români”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Pe 17 şi 18 septembrie, Federaţia Asociaţiilor Vânătoreşti din România vă aşteaptă în incinta Muzeului Satului din Bucureşti la ”Zilele Vânătorilor Români”, singurul eveniment de cultură, tradiţie şi educaţie cinegetică şi de conservare activă a faunei sălbatice organizat în România. Pe parcursul celor două zile vor fi organizate conferinţe de specialitate, ateliere gastronomice cu specific vânătoresc, concurs de frumuseţe canină, lecţii şi demonstraţii de dresaj. ”Zilele Vânătorilor Români” reprezintă sărbătoarea tradiţională a breslei vânătorilor care, an de an, reuneşte publicul larg şi vânătorii în jurul valorilor care fac această activitate actuală şi în prezent: educarea responsabilităţii asumate pentru conservarea unui mediu natural sănătos, tradiţia, credinţa şi familia”, anunţă federaţia.

Accesul la evenimentul din incinta Muzeului Satului ”Dimitrie Gusti” este gratuit pe parcursul celor două zile.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Vor fi organizate conferinţe de specialitate în cadrul cărora sociologi, antropologi şi reprezentanţi ai mass-media vor dezbate teme legate de antropologia vanatorii sau evoluţia performanţei societăţii umane sub impactul vânătorii, conform organizatorilor.

În paralel, vor mai avea loc: un atelier gastronomic cu specific vânătoresc; concerte de muzică tradiţională vânătorească, prezentarea unor autoturisme ce se pretează activităţii vânătorilor, concurs de frumuseţe canină – în parteneriat cu Asociaţia Chinologică din România, xpoziţii chinologice şi lecţii şi demonstraţii de dresaj canin.

De asemenea, organizatorii mai anunţă ”manifestări artistice, meşteşugăreşti şi de tradiţie vânătorească din România, Franţa, Ungaria, Bulgaria, Serbia şi Ucraina (ţări cu tradiţie în domeniul vânătorii)” şi ”atelier interactiv acvi-faunistic şi vernisajul unei expoziţii de fotografie de natură – în parteneriat cu Asociaţia Accipiter”.

Copiii şi tinerii vor putea lua parte la activităţi specifice vânătorii, cum ar fi tirul cu arcul, simulator de tir de vânătoare cu arma, precum şi la activităţi conexe vânătorii din domeniul artistic, meşteşugăresc tradiţional şi gastronomic.

”În cadrul ”Zilelor Vânătorilor Români” va fi prezentă o delegaţie de vânători ”par force” din Franţa, care va susţine un concert de ”trompes de chasse”, precum şi un ansamblu de suflători şi imitatori de sunete de animale sălbatice din Ungaria şi România. În cursul zilei de sâmbătă, 17 septembrie, va avea loc momentul central al evenimentului,  Procesiunea cu relicvele Sfântului Eustaţiu,protectorul familiei şi al vânătorilor în Biserica Ortodoxă, în incinta muzeului. Aceasta se va desfăşura începând cu ora 15:15 în prezenţa unui alai al vânătorilor cu păsări şi câini de vânătoare, care va fi urmată de o slujbă de binecuvântare în marja începutului noului sezon de vânătoare”, precizează organizatorii.

De asemenea, preşedintele de onoare al Federaţiei Asociaţiilor Vânătoreşti din România, Prinţul Dimitrie Sturdza, va transmite un mesaj adresat breslei vânătorilor.

Participanţiicare doresc să încerce preparatele vânătoreşti pot achiziţiona vouchere pentru mâncare şi băutură de pe site-ul Eventim şi de pe site-ul Bilete.ro. Voucherele vor putea fi achiziţionate şi în timpul evenimentului, din incinta Muzeului Satului.

Federaţia Asociaţiilor Vânătoreşti din România (FeAV) a fost constituită în anul2020 şi are ca scop sprijinirea, sub diverse forme, a protecţiei şi conservării faunei cinegetice, a activităţilor educative în domeniul conservării active a faunei sălbatice, apărarea intereselor vânătorilor şi a gestionarilor de fonduri cinegetice, promovarea bunelor practici cinegetice, a tradiţiei, valorilor şi culturii din acest domeniu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.