Filmele "Luca", în regia lui Horaţiu Mălăele, "Miracol", de Bogdan Apetri, "Scara", regizat de Vlad Păunescu, "Balaur", de Octav Chelaru şi "La Gomera", de Corneliu Porumboiu, vor fi proiectate în cadrul Zilelor Filmului Românesc, în perioada 7-9 iulie, la Casa del Cinema din Roma.
Ceremonia de deschidere a Zilelor Filmului Românesc de la Roma va avea loc vineri, 7 iulie, la ora 18.30, la Casa del Cinema din Roma, în prezenţa E.S. Federico Mollicone, preşedintele Comisiei de Cultură, Ştiinţă şi Educaţie a Camerei Deputaţilor din Parlamentul Italiei, E.S. Gabriela Dancău, ambasadorul României în Republica Italiană, Malta şi San Marino, şi a managerului general al Asociaţiei Dacin Sara din Bucureşti, Bogdan Ficeac.
Cu această ocazie, criticul şi istoricul de film Manuela Cernat va vorbi despre „Vedete italiene pe ecranele româneşti şi vedete româneşti pe ecranele italiene“. Începând cu ora 19.00, în prezenţa regizorului Horaţiu Mălăele, va avea loc proiecţia filmului "Luca", urmată de o sesiune Q&A cu regizorul român.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Sâmbătă, 8 iulie, la ora 17:00, este programată proiecţia filmului "Miracol", r. Bogdan Apetri, urmată, de la 18.45, de cea a filmului "Scara", r. Vlad Păunescu, şi de o sesiune Q&A cu regizorul român Vlad Păunescu. Filmul "Balaur", r. Octav Chelaru va putea fi văzut duminică, 9 iulie, de la ora 17.00, iar "La Gomera", r. Corneliu Porumboiu, va fi proiectat de la 19.15.
Accesul la proiecţii este liber, cu confirmarea participării la adresa de e-mail roma.events@mae.ro. Cele cinci filme vor fi proiectate cu subtitrare în limba italiană.
Proiectul este organizat de Accademia di Romania in Roma şi Ambasada României în Republica Italiană, Asociaţia Dacin Sara, Centrul Naţional al Cinematografiei şi ProEvent - Roma, în parteneriat cu Casa del Cinema, Biblioteca Europea şi Digital World Printing, sub patronajul Primăriei Romei - Departamentul de Cultură. Proiecţiile şi sesiunile de Q&A vor avea loc la Casa del Cinema din Roma (Largo Marcello Mastroianni 1).
În 2023, Institutul Cultural Român împlineşte 20 de ani de la înfiinţarea sa prin Legea nr. 356/11 iulie 2003, având drept scop "reprezentarea, promovarea şi protejarea culturii şi civilizaţiei naţionale în ţară şi în străinătate".
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.