Noi filme importante ale regizorilor Mike Leigh şi Angelina Jolie şi ale unor actori precum Jennifer Lopez, Hugh Grant şi Pamela Anderson sunt cap de afiş al Festivalului de Film de la Toronto din acest an.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Festivalul anual reuneşte o serie de premiere mondiale într-o etapă-cheie a cursei spre Oscaruri.

Mike Leigh se va întoarce cu primul său film de la "Peterloo" din 2018, drama contemporană "Hard Truths". Filmul este condus de vedeta sa din "Secrets and Lies", Marianne Jean-Baptiste, şi se spune că este "un studiu tragicomic al forţelor şi slăbiciunilor umane".

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

De asemenea, Angelina Jolie, laureată a premiului Oscar, va prezenta în premieră noul său film în calitate de regizor, drama de război "Without Blood", cu Salma Hayek şi Demián Bichir. Filmul se bazează pe romanul scurt al scriitorului italian Alessandro Baricco şi se concentrează pe brutalitatea conflictelor. "Acest film ridică întrebări diferite; nu există un bine şi un rău clar în acest film, chiar dacă există în mod clar un comportament rău, oribil, îngrozitor şi criminal", a declarat ea pentru Variety în 2022. Jolie a spus că a citit romanul în timpul "unei perioade foarte întunecate din viaţa mea", după divorţul de Brad Pitt.

Jennifer Lopez va merge şi ea la Toronto cu drama sa sportivă "Unstoppable", produsă de soţul ei Ben Affleck şi de colegul său Matt Damon. Filmul îl are în rol principal pe Jharrel Jerome, câştigător al premiului Emmy, cunoscut pentru "Moonlight" şi "When They See Us", în rolul lui Anthony Robles, un luptător născut cu un singur picior.

La festival va avea loc şi premiera mondială "Heretic", un nou film de groază cu Hugh Grant în rolul unui bărbat care testează credinţa a doi misionari printr-o serie de jocuri bizare. Filmul vine de la scenariştii din spatele "A Quiet Place".

Pamela Anderson se va bucura de primul ei rol principal după mai bine de un deceniu în "The Last Showgirl", o dramă despre o dansatoare care îşi vede de viaţa ei atunci când spectacolul ei este brusc anulat. Filmul îi are în distribuţie şi pe Jamie Lee Curtis şi Dave Bautista.

Printre titlurile britanice din cadrul festivalului se numără şi adaptarea filmului "The Penguin Lessons" al regizorului Peter Cattaneo, "The Full Monty", cu Steve Coogan în rolul unui englez deziluzionat care se împrieteneşte cu un pinguin în Argentina anilor 1970, un documentar Andrea Bocelli şi "The Cut", o dramă cu Orlando Bloom în rolul unui boxer.

Festivalul are loc între 5 şi 15 septembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.