Dorinţa lui Alain Delon ca animalul său de companie, Loubo, să fie eutanasiat şi înmormântat împreună cu el a fost respinsă de copiii săi, după protestele militanţilor pentru drepturile animalelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Actorul, care a murit duminică la vârsta de 88 de ani, a declarat că doreşte ca animalul, un malinois belgian de 10 ani, să fie „adormit” şi depus în mormântul său din cimitirul casei sale din satul Douchy din Loiret.

Marţi, după ce activiştii şi-au exprimat consternarea la gândul că un animal sănătos să fie eutanasiat şi s-au oferit să găsească o nouă casă câinelui, s-a anunţat că Loubo va trăi.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

Fundaţia Brigitte Bardot a declarat că fiica lui Delon, Anouchka, a confirmat că familia va păstra câinele.

„Tocmai am vorbit cu Anouchka Delon la telefon şi mi-a spus că Loubo face parte din familie şi va fi păstrat. Câinele nu va fi eutanasiat”, a declarat un purtător de cuvânt al fundaţiei.

În cursul zilei, provocând o oarecare confuzie, fundaţia a anunţat pe reţelele sociale că animalul va fi cruţat, înainte de a şterge mesajele.

SPA, echivalentul francez al RSPCA, s-a numărat printre organizaţiile pentru animale care şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la dorinţa declarată a lui Delon pentru companionul său, scriind: „Viaţa unui animal nu ar trebui să depindă de cea a unui om. SPA este fericită să îi ia câinele şi să îi găsească o familie”.

În Franţa nu există nicio lege care să împiedice proprietarii să îşi eutanasieze animalele, dar este la latitudinea medicilor veterinari să decidă dacă să le îndeplinească dorinţele.

Delon a creat o capelă într-un cimitir care conţine rămăşiţele a cel puţin 35 dintre câinii săi, pe terenul casei sale, La Brûlerie, la 136 de kilometri sud-est de Paris, pe care a cumpărat-o la începutul anilor 1970.

Duminică, cei trei copii ai săi, Anthony, 59 de ani, Anouchka, 33 de ani, şi Alain-Fabien, 30 de ani, au anunţat aici că tatăl lor a murit liniştit, avându-i alături. Loubo, adoptat de Delon dintr-un adăpost în 2014, a fost inclus în anunţ.

Potrivit presei franceze, Delon va fi înmormântat la casa sa din Douchy „în cea mai strictă intimitate” săptămâna aceasta, deşi familia nu a oferit alte detalii. Înainte de moartea sa, actorul a declarat că nu doreşte o ceremonie naţională similară celei organizate după moartea lui Johnny Hallyday şi a lui Charles Aznavour, ci doreşte să fie înmormântat „ca oricine altcineva”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.