„Dragoste la foc mic”/ „La passion de Dodin Bouffant” (r. Tràn Anh Hùng), cu Juliette Binoche şi Benoît Magimel, ajunge în cinematografele din România din 23 februarie, distribuit de Independenţa Film.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Filmul a fost considerat de majoritatea publicaţiilor străine drept cel mai bun food porn film al anului.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Eugenie (Juliette Binoche), o bucătăreasă fără egal, a lucrat pentru celebrul gurmand Dodin (Benoît Magimel) în ultimii 20 de ani. Odată cu trecerea timpului, practica gastronomiei şi admiraţia reciprocă s-au transformat într-o relaţie romantică. Legătura dintre ei dă naştere unor feluri de mâncare, unul mai delicios decât altul, care îi surprind până şi pe cei mai iluştri bucătari ai lumii. Însă lui Eugenie îi place libertatea şi nu şi-a dorit niciodată să se căsătorească cu Dodin. De aceea, el decide să facă ceva ce nu a mai făcut până acum: să gătească pentru ea.

„Dragoste la foc mic” a avut premiera la Cannes cu titlul „The Pot-au-Feu”, numit după unul dintre felurile de mâncare centrale din film, unul rustic, compus din carne şi legume fierte la foc mic. În franceză, totuşi, titlul lungmetrajului care i-a adus lui Tràn Anh Hùng premiul pentru cea mai bună regie pe Croazetă este „La Passion de Dodin Bouffant”, care reprezintă şi titlul romanului din anii ‘20 după care a fost adaptat, ce are ca personaj principal un gurmand inspirat de scriitorul culinar francez Jean Anthelme Brillat-Savarin, născut în 1755, care a dat numele unui celebru fel de brânză.

Tràn Anh Hùng, regizor şi scenarist francez de origine vietnameză, a lucrat la acest film mai bine de şapte ani şi a colaborat în acest scop cu istoricul culinar Patrick Rambourg, precum şi cu renumitul chef Pierre Gagnaire în calitate de consultant. Deţinător al unui restaurant în Paris de trei stele Michelin, Gagnaire oferă în fiecare iarnă clienţilor săi o interpretare de lux a preparatului clasic şi reconfortant pot-au-feu, element central al intrigii din film.
Cu ajutorul acestora şi ţinând cont de perioada în care se întâmplă acţiunea filmului, în urmă cu peste 100 de ani, Tràn Anh Hùng a adus pe marele ecran feluri de mâncare clasice, perfect comestibile, care au necesitat pregătiri de anvergură pentru echipa de producţie.

Pentru a reda cât mai fidel mişcările din bucătărie pe ecran, Gagnaire a gătit pentru Tràn timp de cinci zile, iar pentru prepararea celebrului pot-au-feu şi filmarea acestuia în diferite stadii de pregătire au fost folosite 40 de kilograme de carne, dar şi legume care să arate ca cele din secolul XIX: “Nu la fel de frumoase ca cele de azi, nu au forma aia impecabilă şi sunt pline de pete”, spune Tràn Anh Hùng.

„Actorii continuau să mănânce chiar şi după ce terminam cadrul, iar echipa pleca mereu acasă cu mâncare la pachet”, spune acesta. „Am fost nevoiţi să filmăm câteva cadre cu aceştia descheiaţi la nasturi, căci nu mai încăpeau în costume”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.