Cinefilii prezenţi la cea de-a 23-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) de la Cluj au decis că documentarul „Tovarăşu': facerea, gloria şi desfacerea unui dictator” este unul dintre filmele lor româneşti preferate. Filmul poate fi urmărit, în exclusivitate, pe platforma online Voyo.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Mă bucură întotdeauna prezenţa în festival a documentarelor produse de John Florescu şi nu pot să nu remarc că mereu se numără în top 3 cele mai apreciate filme de la TIFF”, a spus Tudor Giurgiu, directorul festivalului.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Pentru prima dată, seria documentară de trei episoade, o producţie Chainsaw Europe în regia lui Trevor Poots, a fost proiectată în întregime, ca film complet cu o durată de 2 ore şi 25 de minute, în cadrul TIFF. Documentarul spune povestea întregii vieţi a lui Nicolae Ceauşescu, un fiu de ţăran care a reuşit să ajungă cel mai puternic om din România. Cele trei episoade de 50 de minute îmbină imagini de arhivă nemaivăzute până acum, reconstituiri istorice şi interviuri cu apropiaţii lui Ceauşescu, de la colegi de închisoare, asistenţi personali, oameni din securitatea sa personală, cei care l-au însoţit în călătoriile externe, traducătorul său, consilieri, diplomaţi şi membri ai familiei.

În urma votului spectatorilor, „Tovarăşu'...” a obţinut un scor mediu de 4,69 din 5, ocupând locul al treilea în clasamentul Premiului Publicului.

„Mă bucură foarte mult rezultatul, mai ales că mereu ne gândim la public atunci când lucrăm la un documentar istoric, unde informaţiile sunt valoroase şi merită să fie transmise. Această serie documentară e produsul a trei ani de muncă intensă, timp în care am filmat în mai multe ţări din întreaga lume. Este extraordinar ca după tot efortul să primeşti o reacţie atât de caldă din partea spectatorilor”, a spus John M. Florescu, producătorul executiv al filmului.

John Florescu a mai produs şi documentarele „Războiul Regelui” (2016), „Maria, Inima României” (2018) şi „Regele Mihai, Drumul către casă” (2021), tot în regia lui Trevor Poots. În 2021, filmul „Regele Mihai: Drumul spre casă” a înregistrat cel mai bun scor din partea publicului la TIFF şi a fost numit de directorul festivalului, Tudor Giurgiu, „cel mai iubit film de public”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.