Filmul "Crima este a mea/ Mon crime" este distribuit de Independenţa Film, din 6 octombrie în cinematografe. Omagiu adus comediei bulevardiere, noul film al al cunoscutului regizor François Ozon duce feminismul modern în Parisul anilor ‘30. Cu o distribuţie admirabilă, în care se regăsesc generaţii diferite de actori francezi, Ozon spune cu ritm şi umor povestea a două tinere care se aliază împotriva unui sistem nedrept cu femeile.
"Crima este a mea/ Mon Crime", ultimul film din trilogia în care se regăsesc "8 femmes" şi "Potiche", a înregistrat peste 1 milion de spectatori în Franţa şi este o adaptare liberă după piesa de teatru din 1934, „Mon crime”, de Georges Berr şi Louis Verneuil. Teatral, cu un aer retro şi delicios de pertinent, filmul lui Ozon are în distribuţie actori de marcă ai cinematografiei franceze precum Isabelle Huppert, Fabrice Luchini, Dany Boon şi André Dussollier, alături de cele două tinere protagoniste, Nadia Tereszkiewicz (câştigătoare a unui premiu César pentru debut în Les Amandiers) şi Rebecca Marder (Simone, Une jeune fille qui va bien).
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
„O comedie veselă cu aer de vodevil (...) şi un complot cu toate ingredientele posibile: crime, evacuări, iubiţi, actriţe eşuate, procese, sorority şi un strop de Me Too.” - spune o cronică a publicaţiei spaniole El Pais.
Paris, anii '30. Madeleine este o actriţă tânără şi fără bani, frumoasă, dar netalentată. Acuzată că a ucis un producător celebru, care a încercat să profite de ea, Madeleine susţine că a fost legitimă apărare. Având-o pe Pauline, colega ei de cameră, drept avocată, Madeleine are parte de un proces de senzaţie, în care convinge juraţii şi obţine o sentinţă favorabilă, care o propulsează direct pe prima pagină a ziarelor, dar şi pe scenele la care visa.
„În aceste vremuri de depresie colectivă, am simţit nevoia de a combate realităţile dure ale prezentului cu o poveste jucăuşă şi lejeră. M-am îndreptat spre comedie, cu schimburi de replici rapide şi situaţii dramatice ciudate şi neaşteptate, care provoacă protagoniştii. Am simţit că asta e modalitatea ideală de a spune povestea, ca o farsă tandră şi ironică, jucând absurdul şi îmbrăţişând teatralitatea.”, spune regizorul François Ozon.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.