Trei lei de mare californieni au sosit la Delfinariul din Constanţa şi vor putea începe reprezentanţiile cel mai probabil în două săptămâni, spectacolele urmând să fie intercalate cu cele ale delfinilor. Leii de mare californieni au fost aduşi în urma unui contract de colaborare ştiinţifică încheiat cu o firmă specializată în dresajul mamiferelor marine şi vor rămâne la Constanţa cel puţin un an.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa, Adrian Bâlbă, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că cei trei lei de mare californieni vor susţine la Delfinariu spectacole pe teme de protejare a naturii.

“Sunt lei de mare californieni şi au venit ca rod al unei colaborări cu o instituţie ce se ocupă de mamiferele marine. Ei vor performa la Delfinariul Constanţa un spectacol educativ, cu o temă de protejare a naturii, o temă de responsabilizare faţă de efectul poluării mărilor cu plastice. Va fi o temă educativă, la care ţinem foarte mult pe care o gândim împreună, o  temă care va fi o surpriză care în această vară se va dezvălui publicului”, a precizat Adrian Bâlbă.

El a precizat că cele trei exemplare aduse la Constanţa sunt un mascul de nouă ani – Sam, născut în Germania, la o grădină zoologică şi două femele de cinci ani, respectiv zece ani – Inuk şi Kali. Aceastea sunt născute la o grădină zoologică din Franţa, dar au venit în România din Ungaria.

Cei trei lei de mare californieni au sosit de câteva zile la Constanţa şi se află într-o perioadă de adaptare, antrenorii lor urmând să decidă când vor începe spectacolele, Adrian Bâlbă precizând că acest lucru ar putea avea loc în minivacanţa de 1 Mai. El a menţionat că reprezentanţiile leilor de mare vor avea loc în pauzele spectacolelor susţinute de delfini.

Directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii a declarat că aceste exemplare vor rămâne la Constanţa cel puţin un an, aceasta fiind perioada pe care a fost încheiat contractul, dar există şi posibilitate de prelungire.

Adrian Bâlbă a precizat că leii de mare sunt exemplare foarte scumpe, un leu de mare nedresat costând aproximativ 20 de mii de euro, iar unul dresat ajunge şi la 100 de mii de euro.

“Astfel de animale sunt foarte scumpe. Un animal nedresat depăşeşte 15- 20 de mii de euro, iar unul dresat poate ajunge şi la 100 de mii de euro. Sunt animale foarte scumpe, animale care au valoare deosebită şi nu ne putem permite să aducem deocamdată animale gata dresate din cel puţin două motive: infrastructura noastră mai are încă de învăţat şi mă refer la oameni, la mentenanţă şi în plus nu se găsesc, nu-i dă nimeni”, a precizat Bâlbă.

Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa cuprinde Delfinariul, Acvariul, Planetariul şi Microrezervaţia.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.