Actorul român Conrad Mericoffer a fost premiat recent premiat la festivalurile din Gijón şi Torino pentru rolul din „Câmp de maci”, regizat de Eugen Jebeleanu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Conrad Mericoffer a câştigat premiul pentru cel mai bun actor în secţiunea oficială Retueyos la Festivalul Internaţional de Film Gijón (Spania), care s-a încheiat sâmbătă. De asemenea, juriul Festivalului de Film de la Torino a decis să îl premieze pentru interpretare la ediţia 38 a evenimentului din Italia.

„Aceste distincţii înseamnă enorm pentru mine fiindcă atunci când am primit acest rol eram pe punctul de a renunţa la actorie. Cred că timpul este o resursă foarte preţioasă şi nu vreau să ştiu că îl pierd pur şi simplu. Dar, iată, aceste două premii mi-au confirmat că trebuie să merg mai departe, oricât de dificil, frustrant, confuz şi sinuos poate fi uneori acest drum. Cred foarte tare că mesajul filmului este despre neputinţa unui om de a putea fi sincer cu el însuşi, de a iubi fără să-i fie teamă că acest sentiment îi poate distruge viaţa, şi este despre conştientizarea faptului că libertatea înseamnă a iubi fără bariere, fără frustrări, fără frici. Pentru că a iubi înseamnă viaţă”, spune actorul Conrad Mericoffer.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

În luna noiembrie, drama „Câmp de maci”, lungmetrajul de debut al lui Jebeleanu, a participat în competiţia lungmetrajelor de debut a celei de-a 24-a ediţie a festivalului Tallinn Black Nights, care a avut loc în format hibrid.

După premiera mondială din capitala Estoniei, au urmat şi premierele în Spania şi Italia, la Festivalul Internaţional de Film Gijón şi Festivalul Internaţional de Film de la Torino, unde a fost selectat în competiţia principală.

Realizat după un scenariu de Ioana Moraru, „Câmp de maci” prezintă o zi din viaţa lui Cristi (interpretat de Conrad Mericoffer), un tânăr jandarm din Bucureşti. În timpul unei vizite scurte a lui Hadi (Radouan Leflahi), bărbatul cu care are o relaţie la distanţă, Cristi şi colegii lui participă la o intervenţie într-un cinematograf din centru, unde mai mulţi oameni sabotează proiecţia unui film LGBTQ+. În mijlocul scandalului din cinema, o relaţie pasageră din trecut cu un alt bărbat revine în prezent, ameninţându-i stabilitatea profesională şi personală

Din distribuţie mai fac parte Alexandru Potocean, Cendana Trifan, Ionuţ Niculae, Alex Călin, Rolando Matsangos şi George Piştereanu.

Lungmetrajul este produs de Velvet Moraru, imaginea este semnată de Marius Panduru, care a filmat pe peliculă, montajul - de Cătălin Cristuţiu, sunetul - de Alex Dragomir, iar scenografia şi costumele - de Velica Panduru.

„Câmp de maci/Poppy Field” este o producţie Icon Production, în coproducţie cu Motion Picture Management şi Cutare Film, realizată cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei. Proiectul este cofinanţat de Uniunea Europeană prin programul Creative Europe - Media 2017 şi a fost selectat în programul Connecting Cottbus - work in progress, 2019.

Conrad Mericoffer, aflat la primul său rol principal într-un film de lungmetraj, este o voce particulară în actoria autohtonă. De-a lungul carierei sale în teatru, a lucrat cu regizori ca Radu Afrim, Andrei Şerban, Erwin Şimşensohn şi Catinca Drăgănescu, iar prima colaborare cu Eugen Jebeleanu în formula de regizor-actor a avut loc în 2012, pentru spectacolele „Ficţiuni mici de România” şi „Dontcrybaby”. Începând cu 2019, joacă în serialul de televiziune  „Sacrificiul”. Pe lângă experienţa de actor, Conrad Mericoffer a regizat trei scurtmetraje: „Casting Call” (2014), „O poveste aproape reală” (2015) şi „Când afară ninge” (2017).

Icon Production, înfiinţată în 1994 de producătoarea Velvet Moraru, este una dintre primele companii independente de producţie de film din România. Printre cele mai importante producţii realizate se numără „Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu”, în regia lui Andrei Ujică, „Quod Erat Demonstrandum”, de Andrei Gruzsniczki, şi „Charleston”, de Andrei Creţulescu. Toate producţiile companiei, lungmetraje şi scurtmetraje de ficţiune şi documentare, au fost selectate şi premiate la festivaluri precum Cannes, Roma şi Locarno.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.