Membrii formaţiei Fleetwood Mac au transmis miercuri că s-au despărţit de chitaristul Lindsey Buckingham, unul dintre cei mai influenţi membrii ai grupului rock, din cauza unor conflicte legate de viitorul turneu nord-american, relatează Reuters.
“Această echipă a vrut să meargă în turneu iar unul dintre membrii ei nu a vrut să facă asta timp de un an, prin urmare nu am fost de acord", a spus Stevie Nicks. “Şi când eşti într-o formaţie, eşti într-o echipă. Eu am o carieră solo şi îmi iubesc cariera şi sunt şeful acolo. Dar nu sunt şeful în această formaţie", a adăugat ea.
“A devenit un imens impas”, a spus la “CBS This Morning” bateristul formaţiei şi co-fondatorul Mick Fleetwood. "Ne-am lovit de un zid de cărămidă când am decis să lucrăm împreună".
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Formaţia britanică/ americană, care a compus melodiile de succes din anii 1970 “Go Your Own Way” şi “Don’t Stop”, a anunţat în urmă cu două săptămâni că va începe un turneu fără solistul şi chitaristul în vârstă de 68 de ani, însă nu a oferit un motiv.
Fleetwood, în vârstă de 70 de ani, a refuzat să spună dacă Buckingham a fost concediat. "Nu folosim acest cuvânt pentru că îl consider urât şi nu se pune problema de aşa ceva", a declarat Fleetwood. "Dar este ca într-o căsătorie care a ajuns la final şi există şi motive iar noi, formaţia, trebuie să mergem înainte şi o vom face".
Buckingham nu a comentat despărţirea.
Turneul Fleetwood Mac în Statele Unite şi Canada începe pe 3 octombrie în Tulsa, Oklahoma, şi va termina în Philadelphia, în aprilie 2019. Formaţia a anunţat că Mike Campbell, fost colaborator al lui Tom Petty, şi chitaristul şi solistul Neil Finn de la Crowded House vor fi în turneu.
Fleetwood Mac este o trupă rock britanică/americană formată în 1967, la Londra, care a cunoscut numeroase schimbări în componenţă şi diferite niveluri de succes. De la înfiinţarea trupei şi până în 1974, nicio formulă a trupei nu a durat mai mult de doi ani.
Singurul membru prezent în trupă de la formare şi până în prezent este toboşarul Mick Fleetwood. Basistul John McVie, în ciuda contribuţiei sale la numele trupei, nu a cântat pe primul single al formaţiei, nici în primele concerte susţinute de grupul american. Christine McVie a apărut, până în prezent, pe aproape toate albumele trupei exceptând două, fie ca membră a trupei sau ca muzician de studio. De asemenea, a realizat coperta albumului „Kiln House”.
Trupa a avut succes în perioada blues, de la sfărşitul anilor 1960, când în fruntea ei se afla chitaristul Peter Green, şi din 1975 până în 1987, cu o orientare pop, când grupul Fleetwood Mac i-a avut în componenţă pe Christine McVie, Lindsey Buckingham şi Stevie Nicks. Al doilea album cu Buckingham şi Nicks, intitulat „Rumours”, a devenit cel mai bine vândut album din istorie la vremea respectivă şi a avut patru melodii care au ajuns în Topul 10 american (inclusiv piesa „Dreams", care este singurul No 1 al trupei în Statetele Unite). Discul ”Rumours” a petrecut 31 de săptămâni pe primul loc în topul Billboard şi a câştigat premiul Grammy la categoria „cel mai bun album al anului”. Până în prezent, albumul „Rumours” a fost vândut în peste 40 de milioane de copii pe plan mondial.
Trupa Fleetwood Mac a avut un succes mai modest din 1971 până în 1974, când în trupă se afla şi Bob Welch, şi în anii 1990, când au avut loc alte modificări de componenţă, înainte de revenirea soliştilor Lindsey Buckingham şi Stevie Nicks.
Albumele lansate de Fleetwood Mac au fost vândute în peste 100 de milioane de discuri la nivel mondial. Formaţia americană a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 1998.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.