Nume importante din industria cinematografică britanică, printre care Carey Mulligan, Keira Knightley şi Naomie Harris, s-au alăturat apelurilor pentru a se asigura că vor fi disponibile fonduri pentru a sprijini o organizaţie independentă nou înfiinţată, menită să combată hărţuirea în industriile creative, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Acestea se numără printre semnatarii unei scrisori deschise prin care se solicită companiilor să se angajeze să ofere contribuţii financiare pentru Autoritatea independentă pentru standarde în industria creativă (CIISA), care urmează să îşi înceapă activitatea în 2025. În total sunt 25 de semnatari, printre care regizoarea filmului "Saltburn" Emerald Fennell, Cara Delevingne, Rebecca Ferguson, Ruth Wilson şi fosta asistentă a lui Harvey Weinstein, Zelda Perkins.

Scrisoarea este adresată "industriilor creative" şi solicită sprijin financiar pentru CIISA pentru ca "în sfârşit să transforme această idee în realitate".

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

"Atât de mulţi dintre noi, în această industrie, ne-am fi bucurat să avem un organism extern obiectiv la care să putem merge pentru sfaturi, pentru mediere şi, în circumstanţe foarte extreme, că am putea avea nevoie de un organism extern care să îi facă pe oameni responsabili pentru comportamentul sau practicile proaste care se întâmplă uneori pe platourile noastre de filmare, pe scenele noastre, în spatele scenei". 

Scrisoarea adaugă: "Este esenţial să existe un singur loc de responsabilitate unde oamenii să poată solicita ajutor, mediere, consiliere pentru soluţionarea litigiilor şi alte servicii". 

Într-un interviu acordat publicaţiei Variety în 2023, Jen Smith, directorul executiv al CIISA, a declarat că va fi o autoritate de standardizare finanţată prin voluntariat pentru a "investiga comportamentele inadecvate în toate industriile creative", inclusiv în domeniul filmului, televiziunii, teatrului şi jocurilor video. Ea a adăugat: "Este foarte necesar să se rupă ciclul de comportament dăunător care ştim că este o problemă atât de semnificativă în toate industriile creative ... Suntem o propunere unică şi ne adresăm unui gol". Smith a declarat că CIISA va colabora cu organizaţiile existente, inclusiv cu sindicatele şi poliţia, pentru a examina rapoartele şi a le preda celor mai potrivite locuri pentru a obţine o rezolvare. "Dacă considerăm că este vorba de o chestiune potenţial penală... o vom preda [poliţiei]".

CIISA a primit deja sprijin financiar din partea unor organizaţii importante, printre care Bafta, BBC, ITV şi Sky.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.