Cinematograful itinerant Caravana Metropolis - cinema în aer liber se opreşte şi în acest an la Tulcea, în spaţiul de proiecţie amenajat în Piaţa Civică. Între 9 şi 14 iulie, de la ora 21.30, spectatorii vor vedea şase dintre cele mai premiate şi apreciate pelicule din ultimul an. Intrarea la proiecţii este liberă în limita locurilor disponibile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Selecţia oficială este un program în cadrul căruia sunt reunite cele mai apreciate filme lansate în ultimul an, laureate sau nominalizate la festivalul de film de la Cannes, la Globurile de Aur, Premiile César şi European Film Awards.

Caravana Metropolis – cinema în aer liber vine cu echipamente de proiecţie de foarte bună calitate - un proiector digital mobil de 18 300 de lumeni şi un ecran gonflabil de 120 m², oferind experienţe de film la nivelul celor mai prestigioase săli de cinema din Europa, într-un efort susţinut pornit din dragoste pentru cinematografie şi pentru cinefili.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Filmele proiectate la Tulcea în acest an:

Frunze căzătoare / Fallen leaves
Regia: Aki Kaurismäki
Cu: Alma Pöysti, Alina Tomnikov, Jussi Vatanen, Martti Suosalo
Durata: 81 minute
Rating: AP-12

Sinopsis: Ansa şi Holappa, doi oameni singuratici, se întâlnesc din întâmplare într-o noapte pe străzile din Helsinki şi încearcă să îşi găsească prima, singura, ba chiar ultima dragoste a vieţii lor. Drumul înspre acest ţel măreţ este ameninţat de dependenţa de alcool a lui Holappa, de numere de telefon pierdute, dar şi de faptul că nu îşi cunosc numele sau adresele. Însă obstacolul cel mai mare îl reprezintă obiceiul sorţii de a pune piedici în calea celor ce-şi caută fericirea. Înduioşător, tragic şi comic deopotrivă, cel mai recent film al lui Aki Kaurismäki a obţinut Premiul Juriului la Festivalul de Film de la Cannes 2023. 

Cartea cu soluţii / The Book of Solutions
Regia: Michel Gondry
Cu: Pierre Niney, Vincent Elbaz, Blanche Gardin
Durata: 102 minute
Rating: AP-12

Sinopsis: Marc, un regizor bipolar şi paranoic, fuge cu materialul filmat şi cu echipa de producţie într-o casă la ţară, pentru a-şi termina filmul aşa cum îşi doreşte el, nu cum vor producătorii. Ajunşi acolo, membrii echipei devin ostatici ai schimbărilor de dispoziţie maniacale ale regizorului, care creează diversiuni şi impasuri nesfârşite, la graniţa dintre comic şi psihoză. Inegalabilul Michel Gondry ("Eternal Sunshine of the Spotless Mind") ne oferă o comedie deşteaptă despre egocentrism şi „demonii creaţiei”. 

La Stejarul Bătrân / The Old Oak
Regia: Ken Loach
Cu: Dave Turner, Ebla Mari, Trevor Fox, Claire Rodgerson
Durata: 113 minute
Rating: AP-12

Sinopsis: Cârciuma „La Stejarul Bătrân” este un loc special. Nu numai că este ultimul pub rămas deschis, ci şi singurul spaţiu public în care oamenii se pot întâlni într-o comunitate minieră cândva înfloritoare, dar care trece prin vremuri grele, după 30 de ani de declin. TJ Ballantyne (Dave Turner), proprietarul, ţine cu dinţii de Stejarul Bătrân, iar răbdarea şi resursele lui sunt puse la încercare atunci când cârciuma devine subiectul unei dispute teritoriale, odată cu sosirea refugiaţilor sirieni care sunt aduşi în sat. Pe deasupra se mai înfiripă şi o prietenie neaşteptată. 

Crima este a mea / Mon crime
Regia: François Ozon
Cu: Nadia Tereszkiewicz, Rebecca Marder, Isabelle Huppert, Fabrice Luchini, Dany Boon, André Dussollier
Durata: 102 minute
Rating: AP-12

Sinopsis: Paris, anii '30. Madeleine este o actriţă tânără şi fără bani, frumoasă, dar netalentată. Acuzată că a ucis un producător de film celebru, Madeleine susţine că a fost legitimă apărare, iar sentinţa îi este favorabilă. Tânăra se bucură de faima obţinută peste noapte, dar adevărul iese curând la iveală. 

Un an dificil / Une année difficile
Regia: Olivier Nakache, Éric Toledano
Cu: Mathieu Amalric, Jonathan Cohen, Pio Marmaï, Noémie Merlant
Durata: 120 minute
Rating: AP-12

Sinopsis: Albert şi Bruno, doi cheltuitori compulsivi şi îngropaţi în datorii, apelează la lucrătorii comunitari pentru a-şi face ordine în viaţă. Astfel, cei doi întâlnesc un grup de tineri activişti de mediu şi, ademeniţi de berea şi chipsurile gratuite mai degrabă decât de idealurile acestora, Albert şi Bruno se alătură mişcării fără prea multă convingere. Un film realizat de autorii Intouchables, Olivier Nakache şi Éric Toledano. 

Scenariu de vis / Dream Scenario
Regia: Kristoffer Borgli
Cu: Lily Bird, Nicolas Cage, Julianne Nicholson, Jessica Clement, Star Slade
Durata: 100 minute
Rating: N-15

Sinopsis: Ce-ai face dacă într-o zi ai apărea pe nepregătite în visele tuturor oamenilor? Nicolas Cage este Paul, un familist apatic, profesor cu o afinitate pentru biologia evoluţionistă, anxios în faţa de propriului anonimat. Într-o zi, descoperă că a început să apară în visele altor oameni într-un ritm exponenţial. Ca şi în viaţă, prezenţa lui în aceste vise este banală şi neintruzivă - este pur şi simplu acolo, privind indiferent la fanteziile şi coşmarurile străinilor. Cu toate acestea, devine o celebritate peste noapte şi este copleşit de atenţia care i s-a refuzat de mult. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.