Candlemass, una dintre cele mai influente trupe din istoria doom metalului, alături de Dordeduh, Thy Catafalque şi Diluvian Collapse completează lista de recitaluri la ediţia din acest an a festivalului Posada Rock, care va avea loc, în perioada 30 august - 1 septembrie, pe Stadionul Municipal din Câmpulung Muscel, anunţă organizatorii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Noile nume se alătură celorlalte trupe deja anunţate în recital la Posada Rock 2024: Overkill, Symphony X, Benediction, Vola, Temic şi Parasite Inc. Pe lângă acestea, pe scena festivalului vor urca şi cele 10 formaţii finaliste ale concursului dedicat trupelor underground.

Candlemass a luat fiinţă la Stockholm în 1985, albumul de debut al trupei, „Epicus Doomicus Metallicus" (1986), fiind considerat un clasic al genului doom metal. De-a lungul celor aproape 40 de ani de carieră, formaţia a câştigat de mai multe ori premiile Grammy suedeze şi a fost, de asemenea, nominalizată la un Grammy american în 2019 pentru cea mai bună performanţă hard rock / metal. Sonorităţile grele, epice şi puternice CANDLEMASS continuă să rezoneze cu fanii metalului din întreaga lume, chiar şi astăzi, la aproape patru decenii de la înfiinţarea trupei într-o suburbie de nord a Stockholmului. Cel mai recent album, „Sweet Evil Sun", a fost lansat în 2022.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Dordeduh a fost formată de Huppogramos şi Sol Faur, foşti membri Negură Bunget, după desfiinţarea trupei în 2009. Succesul trupei a depăşit graniţele ţării, muzicienii urcând pe scena celor mai mari festivaluri europene, precum Hellfest sau Wacken. Albumul „Har", lansat în 2021, a fost mixat şi masterizat de celebrul Jens Bogren şi, pe lângă dark folk şi black metal, cuprinde elemente de electronic, gothic, rock, psychedelic, prog şi chiar pop.

Thy Catafalque a pornit la drum ca o trupă de black metal fondată în Ungaria de Tamás Kátai, evoluând apoi spre sonorităţi variate, etichetate ca avant-garde metal. În ultimii 25 de ani, formaţia a lansat 11 albume de studio, mastermind-ul Tamás Kátai având ca invitaţi muzicieni de marcă ai scenei maghiare. Cel mai recent album de studio, „Alföld" (2023), se inspiră din sound-ul de la începuturile carierei, dar are şi nuanţe moderne progresive.

Timişorenii de la Diluvian Collapse sunt câştigătorii Marelui Premiu la ediţia de anul trecut a Festivalului Posada Rock. Practicând un deathcore/ metalcore cu elemente de slam, Diluvian Collapse a susţinut zeci de concerte
de club şi la festivaluri, cântând în deschiderea unor nume mari, Jinjer şi Skinned.

Abonamentele pentru cele trei zile de festival au acum preţul de 395 de lei (plus taxe) şi sunt disponibile în reţeaua iabilet.ro. În cazul în care evenimentul nu va fi sold out, vor fi disponibile la intrare abonamente şi bilete pentru o zi, la preţuri care vor fi anunţate în preajma festivalului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.