Balkanik Festival - Home of World Music, recunoscut pentru atmosfera sa unică şi spiritul de melting pot cultural, revine la Grădina Uranus în perioada 6-8 septembrie. Evenimentul continuă să fie un punct de întâlnire pentru comunităţile din Bucureşti şi pentru turiştii care vizitează capitala României special pentru acest festival. Trei zile şi trei nopţi, grădina istorică din centrul Bucureştiului va găzdui concerte live, târg artizanal, demonstraţii meşteşugăreşti, dezbateri, DJ seturi, jam sessions, expoziţii, video mapping pe turnul de apă, ateliere şi activităţi pentru copii, tineri şi adulţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Artiştii care vor urca pe scena festivalului în acest an sunt:

• Vineri, 6 septembrie: Rumeliko (Grecia-România), Dikanda (Polonia), Fanfare Ciocârlia (România)
• Sâmbătă, 7 septembrie: Phuripe (ex-Ternipe, Ungaria), Kermesz A L'Est (Belgia), Shantel & Bucovina Club Soundsystem (Germania)
• Duminică, 8 septembrie: Mădălina Pavăl Orchestra (România), Collectif Medz Bazar (Armenia-Franţa), BaBa ZuLa (Turcia).

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Abonamentele şi biletele pe zile pot fi achiziţionate pe www.balkanikfestival.ro/tickets2024

Până pe 18 august, este activă o ofertă 3+1 la abonamente, astfel că la 4 abonamente early bird adăugate în coşul de cumpărături, plăteşti doar 3. Abonamentele costă 170 lei, iar biletele early bird pe zile sunt disponibile pe site, la preţul de 85 de lei.

Fanfare Ciocârlia este o legendă a muzicii de fanfară din România, sărbătorind 25 de ani de activitate. Grupul de 12 muzicieni din Zece Prăjini a câştigat recunoaştere internaţională şi a colaborat cu numeroşi artişti de renume mondial.

Shantel & Bucovina Club Soundsystem din Germania este cunoscut pentru hitul internaţional „Disko Partizani”, aducând un sunet cosmopolit şi multicultural pe scena muzicii mondiale.

BaBa ZuLa din Turcia aduce un amestec de oriental dub şi rock’n’roll psihedelic, reuşind să teleporteze ascultătorii în timp şi spaţiu cu sunetul lor distinctiv.

Collectif Medz Bazar din Armenia-Franţa combină tradiţiile muzicale armene, kurde, turce, arabe şi persane cu elemente pop, creând un spectacol plin de energie şi diversitate culturală.

Dikanda din Polonia este un grup de „world music”, ce promovează autenticitatea stilului şi caută mereu noi tendinţe muzicale, inspirându-se din folclorul oriental şi balcanic.

Kermesz A L'Est din Belgia îmbină emoţia melodiilor balcanice şi klezmer cu puterea rock-ului şi metal-ului, oferind un spectacol plin de viaţă şi energie.

Mădălina Pavăl Orchestra din România îmbină sonorităţile tradiţionale româneşti cu elemente moderne, explorând şi reinventând texturi muzicale clasice.

Rumeliko din Grecia-România combină folclor grecesc şi turcesc, rebetiko urban şi ritmuri balcanice, aducând o nouă viaţă cântecelor vechi despre pasiune şi bucurie.

Phuripe (ex-Ternipe) din Ungaria păstrează muzica autentică a romilor, prezentând atât cântece tradiţionale cât şi hiturile trupei Ternipe.

O componentă importantă a festivalului, pentru al doilea an consecutiv, o reprezintă dezbaterile, conturate la această ediţie pe tema „Ancestralitatea şi tradiţiile în arta prezentului: Ritualuri X Natură X Artă” - În contextul stresului socio-economic, al schimbărilor climatice şi al tulburărilor politice, există un risc crescut de alienare faţă de propria identitate umană, culturală şi corporală. Această secţiune a festivalului Balkanik explorează cum ancestralitatea şi tradiţiile sunt recontextualizate în arta contemporană pentru a reconecta publicul cu ritualurile şi peisajele naturale.

Grădina Uranus, care găzduieşte faimosul turn de apă proiectat de Anghel Saligny, va fi şi în acest an locul de desfăşurare al festivalului, aflat în afara timpului şi a cotidianului, oferind un spaţiu magic pentru concerte, târguri meşteşugăreşti, expoziţii, bucătării internaţionale şi multe alte activităţi.

Abonamentele early bird pentru Balkanik Festival sunt disponibile la preţul de 170 lei (3+1 la abonamente până pe 18.08), iar biletele pe zile costă 85 lei, şi pot fi achiziţionate din reţelele Iabilet, Entertix, Bilete.ro, Livetickets şi Eventbook şi de pe www.balkanikfestival.ro. Copiii cu vârsta de până la 9 ani se bucură de intrare liberă la festival, însoţiţi de adulţi.

În prim plan pe afişul ediţiei XI se află fotografia lui Renée Perle, românca născută la Iaşi, care a ajuns la Paris în urmă cu o sută de ani, unde l-a cunoscut pe celebrul fotograf Jacques-Henri Lartigue (autorul fotografiei). A devenit primul fotomodel profesionist din istoria omenirii, artistul imortalizând-o în 341 de imagini în numai doi ani. A fost lăudată de marele John Galliano, iar portretele sale au ajuns să fie licitate la casa Sothebyʼs. Între amicii ei parizieni, s-au numărat vedete ca Roland Garros, Pablo Picasso şi Jean Cocteau (din „Români şi românce care au schimbat lumea”, autor Dan-Silviu Boerescu).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.