Veneţia va limita, începând de joi, dimensiunea grupurilor de turişti la 25 de persoane, în cea mai recentă încercare de a reduce impactul mulţimilor asupra oraşului-lagună, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Autorităţile locale vor interzice, de asemenea, utilizarea difuzoarelor de către ghizii turistici, în cadrul unor măsuri menite să "protejeze liniştea locuitorilor" şi să asigure că pietonii se pot deplasa mai liber.

Vor fi aplicate amenzi cuprinse între 25 şi 500 de euro (21 şi 422 de lire sterline) pentru cei care nu respectă măsurile, care iniţial erau planificate să intre în vigoare din iunie, dar au fost amânate până la începutul lunii august.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

Restricţiile vizează centrul oraşului, precum şi insulele Murano, Burano şi Torcello.

În aprilie, Veneţia a devenit primul oraş din lume care a introdus un sistem de plată pentru vizitatori, în cadrul unui experiment menit să descurajeze turiştii de o zi să sosească în perioadele de vârf.

Sistemul pilot, care a fost urmărit îndeaproape de alte centre turistice europene, a durat 29 de zile şi s-a încheiat în iulie, deschizând calea pentru o perioadă de consultări pentru a decide cum să se procedeze cu proiectul în viitor.

Există o serie de excepţii de la normele privind grupurile de turişti. Copiii în vârstă de până la doi ani nu sunt luaţi în calcul, iar limitarea nu se aplică studenţilor aflaţi în vizită sau celor aflaţi într-o excursie educaţională.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.