Organizatorii ARTmania Festival au prezentat, la Rockfeller Music Hall din Oslo, sub titlul „Asgard in Transylvania - Voice of Odin, Freyja's Weeping, Yggdrasil şi ARTmania Spot”, conceptul vizual pentru cele trei scene de la cea de-a şaisprezecea ediţie a evenimentului.
Conceptul vizual a fost realizat în prima zi a festivalului Inferno Metal Festival de artista Meri The Zu şi pe toată durata festivalului a fost expus publicului.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
În cea de-a doua zi a conferinţei muzicale, în panelul Open Air Festival Presentation, directorul festivalului ARTmania, Codruţa Vulcu, alături de Runa Strindin (NO) şi Nia Pushkarova (BG), moderate de jurnalistul de muzică şi cultură rock & metal Gunnar Sauermann, au vorbit despre provocările evenimentelor open-air şi dezvoltarea publicului metal.
Datorită programului de schimb de experienţă, care aparţine de proiectul „Punţi Muzicale Prin Antreprenoriat Cultural/ Musical Bridges Through Cultural Entrepreneurship, echipa ARTmania a fost prezentă la toate panelurile din cele patru zile de conferinţa muzicală şi, totodată, a beneficiat de acces în culisele organizatorice ale Festivalului Inferno.
Artmania Festival a prezentat trupa românească de black metal Dordeduh care a concertat în cea de-a doua zi a festivalului. Trupa Dordeduh a cucerit publicul cu stilul său black metal cu sonorităţi tradiţionale şi muzica progresivă experimentală, reuşind astfel să umple întreaga sală John Dee la capacitatea sa maximă.
„Suntem încântaţi de colaborarea noastră cu partenerii norvegieni, Inferno Metal Festival & Music Conference şi Midgardsblot Festival şi că astfel, am luat parte la unul dintre cele mai importante evenimente ale industriei muzicale din Norvegia”, a declarat Codruţa Vulcu, fondatorul şi directorul ARTmania Festival şi preşedinte al Asociaţiei Române a Organizatorilor de Concerte şi Evenimente Culturale - AROC.
„Punţi Muzicale Prin Antreprenoriat Cultural” este un proiect finanţat prin Granturile SEE 2014 - 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA. Proiectul are o valoare nerambursabilă de 980.230,30 lei (198.102,36 euro) şi se desfăşoară pe o perioadă de 12 luni.
Granturile SEE reprezintă contribuţia Islandei, Principatului Liechtenstein şi Regatului Norvegiei la reducerea disparităţilor economice şi sociale în Spaţiul Economic European şi la consolidarea relaţiilor bilaterale cu cele 15 state beneficiare din estul şi sudul Europei şi statele baltice. Aceste mecanisme de finanţare sunt stabilite în baza Acordului privind Spaţiul Economic European, ce reuneşte statele membre UE şi Islanda, Liechtenstein şi Norvegia ca parteneri egali pe piaţa internă. În total, cele trei state au contribuit cu 3,3 miliarde de euro între 1994 şi 2014 şi 1,55 miliarde de euro pentru perioada de finanţare 2014-2021.
Programul RO-CULTURA este implementat de Ministerul Culturii prin Unitatea de Management a Proiectului şi are ca obiectiv general consolidarea dezvoltării economice şi sociale prin cooperare culturală, antreprenoriat cultural şi managementul patrimoniului cultural. Bugetul Programului este de aproximativ 34 milioane de euro.
ARTmania Festival, primul festival românesc care a dezvoltat în România ideea de îmbinare dintre artă şi divertisment, reprezintă o platformă dedicată promovării tuturor formelor de expresie artistică inspirate din cultura rock.
Începând cu 2006, ARTmania s-a consacrat drept principal promotor regional al proiectelor muzicale contemporane. Muzica este componenta de bază, dar reprezintă doar o parte din experienţa pe care ARTmania Festival a dorit să o ofere iubitorilor de artă din România şi din străinătate.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.
Citește și...