Annie Lennox, Chrissie Hynde, Nick Manson de la Pink Floyd, Paloma Faith, managerul lui Ed Sheeran Stuart Camp, compozitorul premiat cu Grammy David Arnold şi multe organizaţii din industria britanică muzicală se află printre semnatarii unei scrisori în numele Music4EU, care reclamă faptul că Brexitul "reprezintă o ameninţare semnificativă pentru industria muzicală din Regatul Unit" şi solicită guvernului să găsească o alternativă, potrivit Variety.
Organismele din industrie care susţin iniţiativa includ The Musicians Union, The Association of Independent Music, Music Managers Forum, British Academy of Songwriters, Composers & Authors şi Music Producers Guild.
"În Marea Britanie post Brexit, există un risc evident de a ajunge la consumatori şi fani şi va fi un drum mult mai costisitor iar pieţele internaţionale vor fi mai greu accesibile", se arată în scrisoare. "Nimeni nu a votat pentru această situaţie, chiar dacă au votat pentru ieşirea ori rămânerea în UE. Este vital să găsim o modalitate de a ieşi din această încurcătură, prin urmare vă cerem să analizaţi opţiuni alternative pentru a ne menţine influenţa actuală şi libertatea de a tranzacţiona".
"Rareori atât de multe organizaţii din industria muzicală se unesc pe vreun subiect, dar semnatarii din lista Music4EU reprezintă un indiciu clar al nivelului de îngrijorare cu privire la situaţia actuală şi cât de mare este impactul în acest sector. Brexit este un dezastru nemaîntâlnit în industria muzicală britanică", a declarat Sammy Andrews, CEO Deviate Digital şi co-organizator al Music4EU.
"Noi, semnatarii acestei scrisori, reprezentanţi ai artiştilor, producători, manageri, oameni de afaceri şi platforme din toată industria muzicală din Marea Britanie vă scriem pentru a ne exprima îngrijorarea reală cu privire la Brexit şi direcţia actuală pe care o ia propunerea de ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană".
Profesioniştii mai spun că "industria muzicală contribuie cu 4,5 miliarde de lire sterline la economia Marii Britanii iar artiştii au ajutat la exporturi de peste 2,5 miliarde de lire sterline, care se transformă rapid într-o afacere digitală globală. Muzica live este importantă pentru afacerea fiecărui artist şi contribuie cu aproximativ un miliard de lire sterline la economia Regatului britanic, iar libertatea de mişcare este esenţială pentru capacitatea unui artist de a merge în turneu şi de a-şi promova opera".
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.