Actriţa americană Doris Day, simbol al Hollywood-ului anilor 1960, a murit luni, la vârsta de 97 de ani, din cauza unei pneumonii.
Vestea morţii ei a fost dată de reprezentanţii Doris Day Animal Foundation, pe care a înfiinţat-o în California.
Doris Mary Ann Kappelhoff, una dintre cele mai prolifice actriţe, a fost simbol al Hollywood-ului anilor 1960.
Născută pe 3 aprilie 1922, în Ohio, ea a fost şi cântăreaţă pop şi jazz şi dansatoare.
La vârsta de 19 ani a semnat un contract care a dus-o la Hollywood, însă un accident a împiedicat-o să îşi continue cariera de dansatoare. Astfel, ea s-a dedicat filmului şi muzicii.
Nominalizată la Oscar pentru rolul principal din „Pillow Talk” (1959), palmaresul ei cuprinde, între altele, trei Globuri de Aur, un trofeu onorific Cecil B. DeMille, primit în 1989, dar şi o stea pe Hollywood Walk of Fame, din 1960.
A jucat în peste 40 de filme artistice şi de televiziune, retrăgându-se la jumătatea anilor 1970, după încheierea „The Doris Day Show”.
A fost colegă de platou cu Jack Carson, Richard Harris, Rock Hudson, Frank Sinatra, James Stewart şi Cary Grant. Între cele mai cunoscute înregistrări ale ei se numără „Whatever Will Be, Will Be (Que Sera, Sera)”, inclusă pe coloana sonoră a filmului „Omul care ştia prea multe/ The Man Who Knew Too Much”, de Alfred Hitchcock, în care a şi jucat.
Cântece interpretate de ea au fost folosite în seriale precum „Gilmore Girls”, „Mad Men” şi „Six Feet Under” şi în lungmetraje ca „Girl, Interrupted”, „Mona Lisa Smile” şi „I, Tonya”.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.