Actorul Johnny Depp a apelat la iconografia tarotului pentru a inspira o colecţie de artă care include un omagiu adus fostei sale partenere, actriţa şi cântăreaţa franceză Vanessa Paradis, şi care va fi pusă în vânzare joi, potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Tarot" cuprinde patru piese: "The Lovers", "The Empress", "The Emperor" şi "Strength", fiecare făcând aluzie la imaginile cărţilor.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

"Întotdeauna am fost extrem de curios cu privire la tarot", declară Depp într-un videoclip. "Există o mare artă a cărţilor în sine, care datează dintotdeauna şi arta nevăzută de a citi cărţile". 

"The Lovers" înfăţişează un cuplu bine îmbrăcat, bărbatul ţinând în mână un trandafir roşu, în timp ce "The Empress", înfăţişând o figură feminină purtând o coroană uzată, îi aduce un omagiu lui Paradis cu care Depp a fost împreună timp de 14 ani înainte de despărţirea lor din 2012. Ei au doi copii, iar Depp a spus că au rămas "foarte apropiaţi".

"Strength" înfăţişează un elefant care priveşte şi este inscripţionat cu cuvintele: "De ce vrei să te lupţi cu ceva care nu vrea să se lupte cu tine?". Piesa a fost inspirată de un tablou realizat de Depp când Paradis era însărcinată.

Fără ochi, dar cu buzele roşii, "The Emperor" aminteşte de un monarh francez din secolul al XVII-lea şi a fost inspirat de o lucrare pe care Depp a realizat-o în timpul filmărilor pentru "Jeanne du Barry" în care l-a interpretat pe regele Ludovic al XV-lea, la Versailles.

Filmul, care a avut premiera la Festivalul de Film de la Cannes 2023, a marcat primul rol important al lui Depp de la procesul său de defăimare de mare profil din 2022 împotriva fostei sale soţii, actriţa Amber Heard.

Seria "Tarot" a lui Depp, limitată la 195 de ediţii şi cu un preţ de 4.500 de dolari pentru o piesă individuală înrămată, urmează colecţiilor anterioare ale actorului. Aceasta va fi vândută de retailerul britanic de artă Castle Fine Art.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.