Documente genealogice analizate în cadrul emisiunii "Finding Your Roots" de la postul american PBS au arătat că Pocahontas, femeia nativă americană din secolul al XVII-lea mitologizată, este a 12-a străbunica a actorului Edward Norton, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

"Pocahontas este într-adevăr a douăsprezecea ta străbunică", i-a confirmat istoricul Henry Louis Gates Jr în programul "Finding Your Roots", difuzat pe canalul american PBS. "Eşti descendentul ei direct", l-a asigurat. "Fără nicio îndoială".

 

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Până acum, actorul a crezut mereu că este o "legendă a familiei".

Povestea lui Pocahontas, care a inspirat un desen animat la Disney, este unul dintre miturile fondatoare ale Statelor Unite. Fiica şefului Powhatan, s-a căsătorit cu colonistul John Rolfe în 1614, înainte de a pleca cu el în Regatul Unit, unde a murit în 1617. Potrivit legendei, ea i-a salvat viaţa căpitanului John Smith, oprindu-i execuţia. A murit în Gravesend, Anglia, potrivit documentelor. Au avut un fiu, Thomas, în 1615.

"Nu putem merge mai departe”, a fost surprins Edward Norton, care s-a distrat şi el studiind istoria familiei, înainte de a apărea în emisiune. La PBS, a mai descoperit că al treilea străbunic al său era proprietar de sclavi. Acesta din urmă deţinea sclavi: "şapte fiinţe umane" inclusiv "cinci fetiţe de 10, 9, 8, 6 şi 4 ani". "Când citeşti asta, vrei să mori", a conchis Edward Norton.

Norton, vedeta unor filme precum "Glass Onion: A Knives Out Mystery" şi "Fight Club", a spus că revelaţia "te face doar să realizezi ce piesă mică eşti din întreaga poveste umană".

Gates a mai dezvăluit că Norton are un văr îndepărtat comun cu actriţa Julia Roberts. „Tu şi Ed împărtăşiţi o întindere lungă şi identică de ADN pe al nouălea cromozom”, i-a spus Gates lui Roberts, care şi-a analizat şi arborele genealogic în cadrul emisiunii. "Asta înseamnă că ai moştenit acest ADN comun de la un strămoş îndepărtat, undeva la mijlocul acestui arbore genealogic". 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.