Actorul scoţian Brian Cox, cunoscut pentru rolul mogulului media Logan Roy din serialul „Succesiunea/ Succession”, se pregăteşte să regizeze primul său lungmetraj, intitulat „Glenrothan”, proiect dezvoltat de Lionsgate şi Nevision.
Premiat cu trofee Emmy, Globul de Aur şi Olivier, Brian Cox va şi juca în filmul descris drept „o scrisoare de dragoste pentru Scoţia”.
Cox s-a mai aflat în spatele camerei ca regizor al unui episod din serialul „Oz”, în 2000.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Acţiunea din „Glenrothan” este plasată într-un oraş din Scottish Highlands şi spune povestea a doi fraţi înstrăinaţi care se reunesc în locul natal. Ultima dată când au vorbit a fost în ziua înmormântării mamei lor când, în urma unui incident violent cu tatăl lor, cel mai tânăr a plecat în America. După 40 de ani, fraţii se reunesc în Scoţia, în satul în care se află casa ce găzduieşte afacerea familiei - distileria Glenrothan.
Cadrul filmul este inspirat de distileria scoţiană Glenrothes, fondată în 1879, cunoscută pentru whiskey-ul single malt.
Proiectul a fost creat de actorul şi scenaristul scoţian David Ashton („McLevy”) şi scris împreună cu scenaristul Jeff Murphy („Hinterland”).
„«Glenrothan» este omagiul meu adus elementelor care fac Scoţia o ţară extraordinară, unde vitalitatea şi măreţia pământului sunt exprimate prin pasiune şi dorinţă, echilibrate de umorul bine înrădăcinat al scoţienilor şi înţelegerea absurdului”, a transmis Cox, citează Variety. „Vreau să fac un film care să combine toate elementele, ca să îmi arăt propria dragoste profundă pentru ţinutul natal”.
Cox s-a născut în Dundee (Scoţia), în urmă cu 75 de ani. A jucat în numeroase producţii de teatru, televiziune şi cinematografice. Primul lungmetraj din distribuţia căruia a făcut parte a fost „Nicholas and Alexandra” (1971) şi, între altele, a interpretat rolul dr. Hannibal Lecktor în „Manhunter” (1986).
A devenit celebru la nivel internaţional odată cu rolurile din „Rob Roy” şi „Braveheart”, apoi a apărut în filme ca „The Bourne Identity” (2002), „The Ring” (2002), „X-Men 2” (2003), „Troy” (2004), „The Bourne Supremacy” (2004), „Zodiac” (2007), „Rise of the Planet of the Apes” (2011) şi „Churchill” (2017).
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.