Warren Buffett a făcut vineri cea mai mare donaţie anuală de până acum, oferind 5,3 miliarde de dolari sub formă de acţiuni Berkshire Hathaway către cinci organizaţii caritabile, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Legendarul investitor, care împlineşte 94 de ani în august, a convertit 8.674 dintre acţiunile sale de clasă A Berkshire pentru a dona peste 13 milioane de acţiuni de clasă B, potrivit unui comunicat de vineri.

Un total de 9,93 milioane de acţiuni au mers către Fundaţia Bill & Melinda Gates, restul fiind către Fundaţia Susan Thompson Buffett, numită după prima sa soţie, şi cele trei organizaţii de caritate conduse de copiii săi Howard, Susan şi Peter Buffett.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

”Oracolul din Omaha” s-a angajat să doneze averea pe care a construit-o prin Berkshire, conglomeratul cu sediul în Omaha, Nebraska, pe care a început să-l conducă în 1965.

Buffett a făcut donaţii anuale celor cinci organizaţii caritabile din 2006. După donaţiile de vineri, Buffett deţine 207.963 de acţiuni Berkshire A şi 2.586 de acţiuni B, în valoare de aproximativ 130 de miliarde de dolari.

Nou trust caritabil

Într-un interviu pentru The Wall Street Journal, Buffett a clarificat că, după moartea sa, averea enormă pe care a acumulat-o în urma construirii conglomeratului unic va fi direcţionată către un nou trust caritabil, supravegheat de cei trei copii ai săi.

”Ar trebui folosit pentru a ajuta oamenii care nu au fost la fel de norocoşi ca noi”, a spus el pentru WallStreet Jurnal.

”Sunt opt ​​miliarde de oameni în lume, iar eu şi copiii mei, am fost în cei mai norocoşi 100 din 1% sau ceva de genul. Există o mulţime de moduri de a ajuta oamenii.”

Buffett a spus anterior că cei trei copii ai săi sunt executorii testamentului său, precum şi administratori numiţi ai trustului caritabil care va primi peste 99% din averea sa.

El a declarat pentru WSJ că Fundaţia Bill & Melinda Gates nu va mai primi donaţii după moartea sa.

Buffett a demisionat din funcţia de administrator al Fundaţiei Gates în iunie 2021, în mijlocul divorţului dintre Bill şi Melinda Gates.

La întâlnirea anuală a lui Berkshire din mai, Buffett le-a vorbit cu sinceritate acţionarilor despre un viitor când el nu mai este la conducere, arătând uneori solemn în timp ce se gândea la vârsta sa înaintată şi reflectând asupra regretatului său prieten şi partener de afaceri Charlie Munger.

Greg Abel, vicepreşedinte pentru operaţiuni non-asigurări la Berkshire, a fost numit succesorul lui Buffett şi şi-a asumat cea mai mare parte a responsabilităţii conglomeratului.

Buffett a spus anterior că testamentul său va fi făcut public după moartea sa.

”După moartea mea, dispunerea bunurilor mele va fi o carte deschisă – nu trusturi ”imaginative” sau entităţi străine pentru a evita controlul public, ci mai degrabă un simplu testament disponibil pentru inspecţie la Tribunalul din comitatul Douglas”, a spus Buffett în noiembrie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.