Acţiunile de pe Wall Street au închis marţi în creştere, revenindu-şi după cea mai slabă evoluţie din ultimele trei decenii consemnată luni, investitorii salutând planurile Casei Albe prin care economia ar putea beneficia de până la 1.000 de miliarde de dolari pentru atenuarea impactului epidemiei de coronavirus, transmite CNBC.
Indicele Dow Jones a urcat cu 5,2%, S&P 500 a avansat cu 6%, iar Nasdaq Composite cu 6,2%.
Administraţia Trump analizează un pachet de măsuri de stimulare de peste 1.000 de miliarde de dolari, care include plăţi către americani, potrivit unei surse apropiate situaţiei.
Anterior, secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin, a declarat reporterilor că guvernul analizează trimiterea de cecuri americanilor, în următoarele două săptămâni.
”Americanii au nevoie de bani acum”, a spus acesta.
Companiile vor putea să amâne plăţi de până la 10 milioane de dolari, iar persoanele fizice de până la 2 milion de dolari, către Serviciul pentru venituri Interne (IRS), a adăugat Mnuchin.
Acesta a precizat că preşedintele Donald Trump a aprobat amânarea unor plăţi către fisc în valoare de 300 de miliarde de dolari.
Randamentele titlurilor de Trezorerie au crescut, cel al titlurilor pe termen de zece ani urcând peste nivelul de 1%, în urma informaţiilor referitoare la planul de stimulare.
Rezerva Federală a anunţat măsuri pentru sprijinirea companiilor care nu pot obţine finanţare pe termen scurt din cauza epidemiei.
Acţiunile Amazon au crescut cu 7% după ce un analist al Bank of America a afirmat că grupul de comerţ electronic va beneficia de concentrarea pe locuinţe a oamenilor, din cauza coronavirusului, titlurile Netflix au urcat cu 7%, iar cele ale Apple cu 4,3%.
Compania de biotehnologie Regeneron a anunţat marţi că intenţionează ca în vară să înceapă testele clinice pentru un posibil medicament destinat COVID-19. Anunţul a dus la creşterea cotaţiei acţiunilor companiei cu 11,5%.
În SUA au fost confirmate 5.700 de cazuri de infectare cu coronavirus şi peste 90 de decese, potrivit datelor Johns Hopkins University.
Preşedintele Trump a mai spus că criza s-ar putea întinde până în luna august şi că administraţia ar putea bloca unele zone din ţară.
Luni, indicii Dow şi S&P 500 au înregistrat cele mai mari pierderi zilnice din 1987, cu scăderi de 12,9%, respectiv 12%. Indicele Dow a consemnat a treia cea mai slabă evoluţie din istoria sa. Indicele Nasdaq Composite a marcat cea mai mare scădere într-o singură zi, de 12,3%.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.