Daniel Radcliffe a câştigat 74 de milioane de lire sterline de la preluarea rolului principal în franciza Harry Potter, dar asta nu este o surpriză având în vedere că cele opt filme din serie au adus venituri de aproape 8 miliarde de dolari la nivel mondial, relatează MarketWatch.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Surprinzător este însă faptul că actorul de 27 de ani şi-a păstrat banii la… Gringott's (Gringotts Wizarding Bank este banca vrăjitorilor în seria Harry Potter n.r.).

”Nu fac nimic cu banii mei”, a declarat Radcliffe publicaţiei Belfast Telegraph, la sfârşitul lunii septembrie, explicând apoi de ce a decis să economisească.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

”Sunt foarte recunoscător pentru ei, pentru că a avea bani înseamnă că nu trebuie să îţi faci griji, este o libertatea foarte plăcută. Îmi dau şi o uriaşă libertate în carieră…Pentru toţi cei care mi-au urmărit cariera, vreau să le ofer ceva de care să fie interesaţi, în loc să mă vadă că fac o mulţime de bani cu filme proaste pentru tot restul vieţii”, a spus actorul.

Radcliffe s-a referit la proiecte cinematografice, dar, indiferent de rolul avut de un om în viaţă, actorul are dreptate că păstrarea banilor la ciorap poate oferi o anumită libertate şi siguranţă.

Oamenii cu bani la bancă pot dormi mai liniştiţi ştiind că pot suporta mai uşor o criză financiară, cum ar fi pierderea slujbei sau o reparaţie majoră la maşină, îşi permit mai multe acasă sau să caute un nou angajotor dacă şeful se dovedeşte a fi ”Cel ce Nu Poate fi Numit”.

Dar, în pofida acestor avantaje clare, mulţi oameni, americanii în special, nu economisesc suficient.

Sondaje după sondaje arată că oamenii nu strâng bani suficienţi pentru pensie, nu sunt pregătiţi nici măcar pentru o urgenţă financiară minoră şi au datorii mai mari decât ar fi ideal.

De ce nu pot economisi ”încuiaţii”

Desigur, există şi multe explicaţii socio-economice. Mulţi îşi revin încă din Marea Recesiune, salariile aproape au stagnat, iar împrumuturile pentru studii împovărează finanţele multor americani.

Dar chiar şi oamenii cu un buget restrâns îl pot considera pe Harry Potter patronul lor financiar şi să găsească soluţii de economisire.

Iată patru sfaturi cu ajutorul cărora oamenii vor putea strânge mai mulţi galeoni (cea mai valoroasă monedă, din aur, a vrăjitorilor n.r.) în cuferele lor:

1.Automatizarea economiilor

Nimeni nu ar trebui să cheltuiască mai mult decât are. Dacă este dificil, ar trebui să stabilească un transfer automat pentru măcar o parte din banii rămaşi după plata facturilor într-un cont de economii. O strategie similară poate fi aplicată şi în cazul banilor pentru pensie.

2.Îmbunătăţirea situaţiei creditelor

O situaţie bună a creditelor poate aduce economii, de la rate mai mici pentru împrumutul ipotecar la poliţele de asigurare.

3. Soluţii pentru venituri mai mari

Dacă o persoană sau o familie nu poate economisi din cauza veniturilor insuficiente, ar trebui să poată strânge ceva bani din vânzarea unor bunuri online, din postări pe blog, prin efectuarea unor comisioane pentru alţii în weekend sau prin folosirea în comun a maşinii cu alte persoane.

4.Analizarea bugetului

Chiar dacă aţi redus deja cheltuielile, există întotdeauna soluţii pentru a o face în continuare. Cheltuiţi prea mult pe cafea, o puteţi bea acasă. Aţi depăşit bugetul alocal pentru alimente? Renunţaţi la produsele de marcă şi treceţi la cele generice. Plătiţi prea mult pentru cablul TV şi alte servicii pe bază de abonament? Renegociaţi!.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.