Virgin Orbit, companie a miliardarului Richard Branson, a declarat joi că explorează opţiuni strategice şi este în discuţii pentru finanţare, după ce o criză de numerar a forţat compania de lansare a sateliţilor să întrerupă operaţiunile, transmite Reuters.
Oprirea temporară a activităţilor este de aşteptat să continue până pe 21 martie, a declarat Virgin Orbit într-un document depus la autorităţile de reglementare.
Compania şi-a concediat aproape toţi angajaţii, o mişcare menită să o ajute să câştige mai mult timp pentru a finaliza un nou plan de investiţii, a informat miercuri Reuters, citând o sursă.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Acţiunile Virgin Orbit au scăzut cu 31% în tranzacţiile de joi, reducând capitalizarea bursieră a companiei la aproximativ 230 de milioane de dolari.
Capitalizarea este departe de evaluarea de peste 3 miliarde de dolari din 2021, după ce compania a devenit publică.
Scăderea abruptă a acţiunilor reflectă scăderea interesului investitorilor pentru startupuri spaţiale precum Virgin Orbit şi Rocket Lab USA, în timp ce au dificultăţi cu lansările de rachete pe o piaţă extrem de competitivă.
Acţiunile Rocket Lab au scăzut cu aproximativ 70% anul trecut.
În ianuarie, racheta Virgin Orbit LauncherOne a eşuat o misiune de desfăşurare a nouă sateliţi mici pe orbita inferioară a Pământului, din cauza unei anomalii în timpul zborului său prin spaţiu.
În noiembrie, compania şi-a redus obiectivul pentru lansarea misiunilor în 2022.
De asemenea, compania a înregistrat o pierdere de aproape 44 de milioane de dolari pentru trimestrul al treilea încheiat la 30 septembrie.
Avea rezerve de numerar de aproximativ 71 de milioane de dolari la acea vreme, o scădere bruscă de la 122,1 milioane de dolari la sfârşitul lunii iunie.
Virgin Orbit nu a anunţat o dată pentru rezultatele sale din trimestrul patru. Compania a strâns aproximativ 10 milioane de dolari luna trecută şi 25 de milioane de dolari în noiembrie, de la Branson's Virgin Investments, acţionarul său majoritar cu un pachet de aproximativ 75%.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.