Ministrul Economiei, Virgil Popescu, spune că este foarte mulţumit de cum s-a dezvoltat şantierul Damen de la Mangalia, preluat de la 1.600 de angajaţi, ajungând în prezent la peste 2.200. El a discutat cu autorităţile locale şi pentru realizarea unui parc industrial în această zonă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Virgil Popescu a făcut vineri, o vizită la Şantierul Naval Damen din Mangalia.

“Am avut astăzi o întâlnire la Şantierul Damen Shipyards, acolo unde Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri deţine 51 la sută. M-am întâlnit cu domnul Damen, acţionarul privat al şantierului şi vreau să vă spun că sunt foarte mulţumit de ce se face, de cum s-a dezvoltat şantierul de la Mangalia, preluat de la 1.600 de salariaţi, ajuns la peste 2.200 şi au perspective clare de creştere a numărului de angajaţi ceea ce pentru mine şi pentru Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri este un lucru îmbucurător”, a declarat ministrul, într-o conferinţă de presă.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

El a mai spus că a discutat cu autorităţile locale care doresc să realizeze un parc industrial în zona respectivă.

“Am discutat şi cu primarul municipiului Mangalia, dânsul doreşte să facă un parc industrial în această zonă, are în plan acest parc industrial, noi mai avem şantierul Mangalia, fostul şantier militar Mangalia şi dorim să fim parte a acestui parc industrial şi împreună cu domnul Damen am avut o discuţie de ce nu am putea în acest parc industrial să aducem furnizori ai lui Damen, în aşa fel încât să creştem numărul firmelor care să vină să investească în această zonă a litoralului, în Mangalia, în acest parc industrial”, a explicat Virgil Popescu.

Ministrul crede că sunt perspective bune de dezvoltare în zona Mangaliei, dar şi a Constanţei. 

“Am avut o discuţie cu ministrul Transporturilor, iar problema aceea care se află pe ordinea de zi şi este de ani de zile se discută şi nu s-a găsit nicio soluţie cu privire la adâncimea cheilor, docurilor, ele sunt proiectate să fie la nouă metri adâncime şi acum sunt la şapte metri. Domnul Bode a găsit soluţia, în data de 26 februarie va depune Administraţia Porturilor Constanţa o aplicaţie la Bruxelles şi îşi va achiziţiona propriile echipamente, propriile utilaje pentru a face acest lucru şi îl va face pe tot litoralul românesc, asta ne dă nouă un orizont de timp pentru a putea să ne punem la punct şi în aşa fel încât comeziile care vor să vină la şantierele care sunt la malul mării să le permită dezvoltarea de nave mult mai mari. Cred că în toată zona Constanţei, în toată zona Mangaliei sunt perspective foarte bune de dezvoltare”, a mai transmis Virgil Popescu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.