Casca de realitate virtuală şi augmentată la care lucrează Apple, care ar putea fi la unul sau doi ani distanţă de intrarea pe piaţă, ar urma să funcţioneze într-un mod oarecum similar smartwatch-urilor companiei.
Conform unor surse anonime citate de The Information, Apple a dezvoltat un chipset propriu pentru viitoare sa cască de VR/AR. În locul procesării locale a datelor, acest chipset a fost optimizat pentru a fi cât mai eficient în cazul transferului wireless al datelor.
Asta înseamnă că Apple dezvoltă această cască pentru a funcţiona, cel puţin în cazul anumitor sarcini, conectată la iPhone. Unele dintre funcţiile viitoarei căşti vor fi, în fapt, realizate de smartphone, iar datele vor fi transferate wireless între cele două produse.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Apple a urmărit, prin acest design, să obţină o cască cât mai mică şi uşoară, dar în acelaşi timp, să ofere şi o autonomie cât mai bună. Pe de altă parte, autonomia iPhone-ului va fi mai mică, din cauza sarcinilor pe care le va realiza pentru cască.
Aceleaşi surse susţin că viitoarea cască de VR/AR va avea un senzor de imagine mult mai mare decât cel cu care sunt dotate căştile care există acum pe piaţă. Asta ar putea însemna că viitoarea cască va oferi o rezoluţie mai mare şi o imagine mai bună pentru jocurile şi aplicaţiile de VR şi AR.
În afara unei scurte afirmaţii a lui Tim Cook, care a spus că va transforma felul în care oamenii lucrează, se joacă, învaţă şi comunică, nu se ştie, în fapt, ce anume va face această cască - ce conţinut va procesa, ce funcţii concrete va avea etc.
Cea mai optimistă estimare privind lansarea pe piaţă a căştii se referă la finele anului viitor. Sunt, însă, şanse mari, ca aceasta să fie, de fapt, lansată în 2023.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.