Veolia România a anunţat că a achiziţionat NISAL, o companie românească ce produce energie termică ecologică prin intermediul unor soluţii avansate de geoexchange. Prin această achiziţie, Veolia va accelera implementarea de proiecte de energie verde, valorificând energia geotermală de mică adâncime combinată cu tehnologia pompelor de căldură. Veolia îşi va extinde astfel prezenţa geografică în centrul şi vestul României.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Veolia România a achiziţionat NISAL, o companie românească din domeniul producerii de energie termică ecologică prin intermediul unor soluţii avansate de geoexchange. Aceste soluţii exploatează eficient energia geotermală de mică adâncime combinată cu tehnologia pompelor de căldură. Cu peste 20 de proiecte finalizate sau în curs de realizare, NISAL este lider în domeniul soluţiilor energetice inovatoare în România. Iniţiativele companiei includ proiecte de recuperare a căldurii din reţelele de canalizare şi de modernizare a centralelor electrice şi a punctelor termice cu ajutorul pompelor de căldură”, anunţă compania.

 Procesul de achiziţie se va desfăşura pe o perioadă de cinci ani. În prima fază, Veolia România a cumpărat 80% din acţiunile NISAL, urmând ca preluarea totală să fie finalizată până la sfârşitul acestei perioade. Actuala echipă de conducere va rămâne pentru a asigura continuitatea şi dezvoltarea activităţii la nivel local.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Noua investiţie se aliniază cu noul plan strategic GreenUp al Veolia, care vizează accelerarea implementării energiilor verzi. Ea va permite Veolia să îşi extindă operaţiunile în centrul şi vestul României.

„Achiziţia NISAL reprezintă un pas important în accelerarea dezvoltării proiectelor şi în scalarea soluţiilor noastre inovatoare de energie verde. Această mişcare va răspunde cererii crescânde de decarbonizare şi eficienţă energetică şi va contribui la atingerea obiectivelor asumate în programul strategic GreenUP pentru asigurarea unei transformări ecologice reale: decarbonizare, depoluare şi regenerarea resurselor”, a declarat Mădălin Mihailovici, CEO Veolia România.

NISAL, fondată în 1996, oferă servicii complete de proiectare, execuţie şi întreţinere a instalaţiilor de încălzire şi răcire pentru diverse tipuri de clădiri. Iniţial concentrată pe cazane pe gaz şi unităţi de aer condiţionat, NISAL a evoluat prin încorporarea de tehnologii de ultimă oră, cum ar fi pompele de căldură, forajele geotermale de mică adâncime şi recuperatoarele de căldură.

Cu peste 80 de angajaţi, inclusiv ingineri, manageri de proiect şi tehnicieni calificaţi, NISAL dispune de resurse substanţiale, inclusiv trei platforme de foraj şi un atelier de 4.000 m² în Mediaş.

 „Alăturarea forţelor cu Veolia este o evoluţie naturală pentru NISAL. Angajamentul nostru comun pentru inovaţie şi sustenabilitate va stimula dezvoltarea de soluţii avansate de energie verde. Acest parteneriat strategic va asigura continuarea procesului de inovare şi dezvoltare a companiei şi a angajaţilor”, a spus Cristian Nistor, CEO-ul NISAL.

Cu o prezenţă pe 5 continente şi aproape 218.000 de angajaţi în întreaga lume, Grupul Veolia oferă soluţii utile şi practice pentru gestionarea apei, deşeurilor şi energiei. Are trei divizii complementare. În 2023, Grupul Veolia a furnizat apă potabilă pentru 113 de milioane de persoane şi servicii de canalizare pentru 103 de milioane de persoane, a produs aproape 42 de milioane de terrawaţi oră de energie şi a tratat 63 de milioane de tone metrice de deşeuri. Veolia Environnement (Paris Euronext: VIE) a obţinut venituri consolidate de 45.351 miliarde de euro în 2023.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.