Grupul european MBDA, unul dintre cei mai importanţi producători mondiali de rachete, a realizat în 2020 venituri de 3,6 miliarde de euro, de în scădere de la 3,7 miliarde de euro în anul 2019. Grupul anunţă că a angajat 1.100 de noi persoane în toată Europa, iar pentru anul acesta planul de recrutare prevede încă 1.200 de noi angajaţi.
MBDA a avut în 2019 venituri de 3,7 miliarde de euro, cu un registru de comenzi de 17,5 miliarde de euro.
”În 2020, MBDA a demonstrat rezilienţă în contextul pandemiei globale. Veniturile s-au ridicat la 3,6 miliarde de euro în 2020, cu o repartiţie de 50:50 între clienţii interni şi cei de export. Noile comenzi reprezintă 3,3 miliarde de euro, iar registrul de comenzi se ridică acum la 16,6 miliarde de euro”, anunţă compania.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
MBDA este deţinut împreună de Airbus (37,5%), BAE Systems (37,5%) şi Leonardo (25%).
”Aceste rezultate deschid calea pentru dezvoltare şi creştere în viitor. MBDA este un pilon important al suveranităţii ţărilor de origine şi a aliaţilor lor, cărora le vom oferi în continuare cele mai avansate soluţii care protejează securitatea naţională şi asigură independenţa strategică”, spune Éric Béranger, CEO MBDA.
Grupul precizează că 2020 a fost un nou an în care MBDA recrutat masiv.
”MBDA şi-a mărit echipele cu 1.100 de noi angajaţi în toată Europa, iar pentru anul acesta planul de recrutare prevede încă 1.200 de noi angajaţi”, sarată compania.
Printre contractele semnate în cursul anului 2020, se numără: o comandă pentru producţia de rachete SPEAR pentru Royal Air Force şi modernizarea rachetei Brimstone 3; upgrade pentru modelul Aster, pentru Franţa şi dezvoltarea noii rachete MHT pentru elicopterele Tiger; Italia - un contract pentru noua rachetă anti-navă Teseo MK2/E; contractul (împreună cu Rheinmetall) pentru un sistem laser de mare putere destinat Forţelor Navale Germane.
Comenzile importante de export au inclus armament naval pentru un client străin şi pentru Senegal.
”Pentru a răspunde nevoilor viitoare ale forţelor armate, MBDA investeşte masiv în noi tehnologii şi tehnici pentru a dezvolta o nouă generaţie de arme. 2021 va fi un an decisiv pentru noi capabilităţi cheie de apărare în Europa. Contractul SAMP/T NG atribuit de OCCAR, pe 19 martie, va oferi Franţei şi Italiei o capabilitate sporită care asigură suveranitatea spaţiului aerian, protejând populaţia, teritoriul şi trupele aflate în misiune în faţa noilor ameninţări emergente”, mai arată MBDA.
Franţa şi Regatul Unit vor continua cooperea în cadrul Tratatului Lancaster House şi vor lansa faza de evaluare a programului FC/ASW şi vor continua să îşi consolideze baza tehnologică pentru viitoarele generaţii de sisteme de rachete.
”MBDA va continua să investească în cooperare pentru interceptorul endo-atmospheric care ar putea fi coloana vertebrală a programului TWISTER (Timely Warning Interceptor with Space-based TheatER surveillance), lansat în cadrul iniţiativei europene PESCO. În cadrul celor două parteneriate stabilite pentru Future Combat Air Systems (Tempest / SCAF), MBDA va continua să dezvolte efectori eficienţi, la preţuri accesibile, care pot fi modernizaţi şi conectaţi”, spun reprezentanţii grupului.
MBDA este singurul grup european care proiectează şi produce rachete şi sisteme de rachete care corespund în totalitate nevoilor operaţionale curente şi viitoare ale celor trei forţe armate (terestră, navală şi aeriană).
Cu o prezenţă în cinci ţări europene şi în SUA, MBDA a obţinut în 2020 venituri de 3,6 miliarde de euro, cu un registru de comenzi de 16,6 miliarde de euro. În total, grupul oferă o gamă de 45 de sisteme de rachete şi contramăsuri deja operaţionale şi peste 15 alte tipuri aflate în curs de dezvoltare.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.