Huawei Technologies a anunţat joi că veniturile au crescut cu 18% în 2019, la 850 miliarde yuani (121,72 de miliarde de dolari), sub previziunile făcute anterior, din cauza includerii de către Statele Unite pe o listă neagră, compania anticipând că 2020 va fi un an dificil, transmite Reuters.
Începând din luna mai, cel mai mare producător de echipamente de telecomunicaţii din lume şi al doilea mare producător de smartphone-uri nu a mai avut dreptul să facă afaceri cu companii americane, ceea ce împiedică Huawei să aibă acces la tehnologii precum sistemul de operare Android al Google.
Guvernul american acuză că echipamentele de telecomunicaţii ale Huawei implică riscuri de securitate pentru că pot fi folosite de guvernul chinez pentru spionaj. Huawei a negat în repetate rânduri că produsele sale sunt riscante pentru securitate.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Preşedintele prin rotaţie al Huawei, Eric Xu, a prezentat datele în mesajul de Anul Nou adresat angajaţilor şi clienţilor, în care a anticipat şi că anul 2020 va di unul dificil. El a declarat că este improbabil ca Huawei să înregistreze o creştere la fel de rapidă ca cea din prima jumătate a acestui an.
În 2018, Huawei a înregistrat o creştere a veniturilor de 19,5%.
Compania nu a publicat date aferente trimestrului patru. Dar potrivit calculelor Reuters, veniturile din trimestrul încheiat pe 31 decembrie au urcat la 239,2 miliarde de yuani (23,28 miliarde dolari), respectiv cu 3,9% faţă de anul 2018 şi mult mai lent faţă de ritmul de 27% raportat în trimestrul al treilea.
”Mediul extern devine mai complicat ca oricând, iar presiunile de încetinire a economiei mondiale s-au intensificat. Pe termen lung, guvernul SUA va continua să limiteze dezvoltarea tehnologiei de vârf, un mediu dificil pentru supravieţuirea şi dezvoltarea Huawei”, a spus şeful companiei.
Hu a mai arătat că Huawe a livrat 240 de milioane de smartphone-uri în acest an, cu 20% mai multe faţă de 2018. Huawei a vândut în mare parte smartphone-uri lansae înainte de interdicţia americană.
Cel mai nou model de smartphone Huawei, Mate 30, a intrat la vânzare în septembrie, dar nu are acces la vesiunea sub licenşă a sistemului de operare Android al Google din cauza restricţiilor americane.
Xu a afirmat în scrisoare că Huawei va continua în 2020 să construiască ecosistemul Huawei Mobile Services, care constă în servicii precum stocare cloud şi o galerie de aplicaţii. El a descris acest ecosistem ”drept un fundament al capacităţii noastre de vinde dispozitive smart pe pieţe din afara Chinei”.
Huawei dezvoltă şi propriul său sistem de operare, cunoscut sub numele de Harmony, dar analiştii sunt sceptici că sistemul va fi o alternativă viabilă.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.